Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι Top-5 μεγάλες βραδιές του ΠΑΟΚ στο Φάληρο!

Δημοφιλή

Έχοντας ως αφορμή το επικείμενο Κυριακάτικο (21.04) ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στην Αθήνα με ορίζοντα την έκτη «στροφή» του μίνι πρωταθλήματος των Play Off της Super League, το FORZAonline συγκεντρώνει τα μεγάλα «διπλά» που έχουν διαγράψει οι ασπρόμαυροι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επιλέγοντας τις Top-5 βραδιές του Δικεφάλου στην έδρα των Πειραιωτών. Μόνο λίγες δεν είναι! Γιατί αν κάτι ξέρει ανέκαθεν ο ΠΑΟΚ και συν τοις άλλοις του προδίδει ολοφάνερα η προϊστορία του είναι οι μεγάλες βραδιές στην Αθήνα καταγράφοντας ουκ ολίγες στο ενεργητικό του.

5. Έκοψε κορδέλα στο νεότευκτο Καραϊσκάκης – 16/10/2005

Στις 16 Οκτωβρίου του 2005 ο ΠΑΟΚ «καρπώθηκε» σπουδαίο «διπλό» στο νεότευκτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Παντελή Κωνσταντινίδη που σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, αλλά και τον Σικαμπάλα ο οποίος με μαγικές ενέργειες έστρωσε το δρόμο προς την ολική ανατροπή. Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» άνοιξε ο Γιάγια Τουρέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο, ο Παντελής Κωνσταντινίδης με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών έφερε το ματς τούμπα.

4. Η… φωτοβολίδα του Φακούντο – 03/12/2014

Αποφασισμένος, ασυγκράτητα διαβασμένος αλλά και ψυχωμένος, κατέβηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» -εν έτη 2014– προκειμένου να υπερασπιστεί την πρωτιά στη βαθμολογική κατάταξη, επιθυμώντας συνάμα να πιστοποιήσει τον χαρακτήρα νικητή που τον πλαισίωνε. Κι ο ΠΑΟΚ το έκανε. Με τη μαγκιά του και τα ρίσκα που εκ του αποτελέσματος ορθώς πάρθηκαν από πλευράς Άγγελου Αναστασιάδη με ορίζοντα το τρόπαιο θριάμβου κόντρα στους Πειραιώτες 

Αναζήτηση στο ερώτημα της πλαϊνής γραμμής

Για την ακρίβεια, αξιοποιώντας τα κακώς κείμενα του Ολυμπιακού -που περιορίστηκε στο στατικό και μονοδιάστατο παιχνίδι – έφτασε στο τελικό 2-1 χάρις στη… γκολάρα του Φακούντο Περέιρα στο 49΄, πιάνοντας μονοκόμματο σουτ κατόπιν ωραίας μπαλιάς που έβγαλε ο Έργκους Κάτσε στην πλάτη της άμυνας, με την υποσημείωση πως το στίγμα του στο ματς είχε αφήσει και ο Στέφανος Αθανασιάδης με τέρμα στο 43΄από κόντρα επίθεση.

«Ντροπή, ντροπή, εμείς άμα θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή», ειπώθηκε μεταξύ άλλων στο φινάλε της αναμέτρησης από την κερκίδα των Πειραιωτών. Κοινώς, άγρια «γιούχα», ενδεικτική της απογοήτευσης του κόσμου.

Αναζήτηση στο ερώτημα της πλαϊνής γραμμής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ)Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης (61′ Κασάμι), Αφελάι (61′ Ντοσεβί) , Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου (66′ Μπενίτες)  

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης)Γλύκος, Σκόνδρας (57′ Παπαδόπουλος), Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε (80′ Μάρτενς) , Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Τζανδάρης, Περέιρα (90′ Ποζατζίδης), Αθανασιάδης 

3. Διπλό τίτλου κι αήττητο  – 30/09/2018

Ενδεχομένως να ορίζεται ως «θεία δίκη» με πιθανή «εσάνς» των εμφανίσεων του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» που δε συνοδεύτηκαν με αντάξιο αποτέλεσμα βάσει απόδοσης… Σε κάθε περίπτωση, την τιμητική της στην προκειμένη περίπτωση είχε η μοίρα, με το «διπλό» των ασπρόμαυρων κυρίως με τον τρόπο που επήλθε -γκολ χωρίς τελική στην αντίπαλη εστία- να μπορούσε να εκληφθεί κατ΄αποκλειστικότητα ως βροντερό σημάδι τίτλου!  

Αναζήτηση στο ερώτημα της πλαϊνής γραμμήςΈχοντας έναν ιπτάμενο Αλέξανδρο Πασχαλάκη, η απόδοση του οποίου άγγιζε την εφάμιλλη εμφάνισή του στο «Ντα Λουζ» και τους Γιαννιώτη-Βούκοβιτς συμμάχους, δεδομένου πως πρωταγωνίστησαν σε ένα απίθανο blooper, παραβιάζοντας μόνοι τους την «ερυθρόλευκη» εστία, ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου εφόπλισε με βάσιμες ελπίδες τους φιλάθλους του περί κατάκτησης της κορυφής του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Αναζήτηση στο ερώτημα της πλαϊνής γραμμής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82′ Γκιλιέρμε), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69′ Γκερέρο), Φορτούνης (82′ Φετφατζίδης), Χασάν.  

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84′ Τόσκα), Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (72′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας (58′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς. 

2. «Παγωτό» με Μιχάι – 12/07/2020

«Αήττητο πρωτάθλημα; Ποτέ στον Πειραιά» και με γκολάρα του Ενέα Μιχάι στο 90΄ έριξε στο καναβάτσο τον αλαζόνα πρωταθλητή Ολυμπιακό, δύο μέρες μετά το χαστούκι στο CAS! Κοινώς, έπαιξαν κι αποζημιώθηκαν οι Θεσσαλονικείς, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά τους στο φινάλε του ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους», δεδομένου πως αφενός τους έσπασαν το αήττητο 43 παιχνιδιών κι αφετέρου φρόντισαν να σφραγίζουν επί της ουσίας τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League 

Αναζήτηση στο ερώτημα της πλαϊνής γραμμής

Αναγκάζοντας εν πολλοίς τον Ολυμπιακό σε έναν πιο παθητικό ρόλο, το γκρουπ του Αμπέλ Φερέιρα πίεσε ψηλά με το… καλημέρα και η αλήθεια είναι πως έβγαλε μεγάλη όρεξη σε ατομικό επίπεδο εν συγκρίσει με τους γηπεδούχους που αρκέστηκαν στο τέμπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, πληρώνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Μιχάι, ο τιμωρός!  

«Είναι κάτι ξεχωριστό, είναι το πρώτο γκολ της καριέρας μου. Είναι πολύ ξεχωριστό για μένα γιατί έδωσε και μια πολύ σημαντική νίκη. Μπήκαμε να πάρουμε την νίκη και το δείξαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Είδα την πορεία της μπάλας ο Σεμέδο είχε κλείσει την πάσα, η μπάλα έρχονταν σε μένα, σκόραρα. Τον ΠΑΟΚ δεν τον σέβονται όσο πρέπει ειδικά την φετινή χρονιά. Για να βελτιώσουμε το πρωτάθλημα και να το απολαμβάνουμε το παιχνίδι θα πρέπει να παίζεται στα γήπεδα. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Κανείς άλλος».

  1. Τον ισοπέδωσε με… τεσσάρα – 05/02/2024

Παίζοντας καταπληκτικά στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενος τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ τον «διέλυσε» με 4-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» γράφοντας ιστορία! Έχοντας ως πρωταγωνιστές παίκτες όπως οι Μπράντον Τόμας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σουαλιό Μεϊτέ και στο τέλος και τον Γιάννη Κωνσταντέλια επικράτησε με σκορ 2-4. Οι δε «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμα με 0-4 και μείωσαν προς το τέλος του αγώνα με τον Φορτούνη και τον Μασούρα. Από ένα γκολ οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μάγκομεντ Οζντόεφ και δύο ο Μπράντον Τόμας.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι (65′ Σολμπάκεν), Ρέτσος, Πορόζο, Ροντινέι, Εσε (83′ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46′ Μασούρας), Φορτούνης, Ποντένσε (72′ Σκάρπα), Ελ Καμπί (72′ Γιόβετιτς)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεζντιόρα, Σάστρε, Μεϊτέ (89′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89′ Σβαμπ), Τάισον (73′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς (89′ Τζίμας), Μπράντον Τόμας (82′ Ντεσπότοφ)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία