Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Οι ημερομηνίες σταθμοί του Μουργκ

Δημοφιλή

Διανύοντας μία ονειρεμένη σεζόν με τον ΠΑΟΚ ο Τόμας Μουργκ έχει τοποθετηθεί εκ νέου στην εξίσωση από πλευράς Ράζβαν Λουτσέσκου δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αγωνιστικά και προσθέτοντας το… λιθαράκι του στη φετινή επιθετική συγκομιδή. Έχοντας αποκτηθεί ως αντί-Πέλκας, ο αυστριακός εξτρέμ επί της ουσίας κάθε άλλο παρά κινήθηκε στα προσδοκόμενα στάνταρ που απλωνόταν εξαρχής γύρω του κάτι που εν καιρώ τον έθεσε εκτός βασικών επιλογών.

Δεδομένων των αναγκών που προέκυψαν, όμως, το φετινό καλοκαίρι ενεργοποιήθηκε από τον Ρουμάνο τεχνικό καταφέρνοντας όχι μόνο να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του για μία θέση στη βασική ενδεκάδα αλλά να διάγει σεζόν… καριέρας, έχοντας στην παρούσα φάση οκτώ γκολ, τρεις ασίστ και 1160΄αγωνιστικά λεπτά σε 21 εμφανίσεις. Από «φευγάτος» σε… πρωταγωνιστής, με την ανανέωση του συμβολαίου του σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προκύπτει από τη FORZA να βρίσκεται προ των πυλών. Ποια όμως ήταν τα σημεία κλειδιά στη θητεία του Τόμας Μουργκ στον ΠΑΟΚ και πώς «χτίστηκε» η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης;

18 Οκτωβρίου 2020. Σε έναν αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την πέμπτη αγωνιστική της Super League σημείωσε την πρώτη του συμμετοχή με τα «ασπρόμαυρα» κάνοντας ντεμπούτο με… γκολ χαρίζοντας στους «ασπρόμαυρους» το βαθμό ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ. Έχοντας ενεργοποιηθεί από τον πάγκο στο 89΄ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Κάρολ Σφιντέρσκι και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1 σε μία αναμέτρηση που ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το μίνιμουμ της εικόνας του αποτυπώνοντας πολύ καλύτερα δείγματα στο χορτάρι.

22 Οκτωβρίου 2020. Μετά από λίγες ημέρες, ο Τόμας Μουργκ φρόντισε να προσθέσει ξανά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ δείχνοντας με το… καλημέρα της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη πως μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα καταγράφοντας το πρώτο του ευρωπαϊκό τέρμα με τους «ασπρόμαυρους» σε εντός έδρας αναμέτρηση με την Ομόνοια. Μάλιστα, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε γκολ… dejavu με το πρώτο του με ΑΕΚ δεδομένου πως ισοφάρισε στο 56΄ γράφοντας το τελικό 1-1 στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League ωστόσο το γκολ του δεν ήταν αρκετό καθώς στην επόμενη αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα με 2-1 και αποκλεισμό.

7 Απριλίου 2021. ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1 στο 90+4΄ με τον Τόμας Μουργκ να δίνει τη νίκη στους «ασπρόμαυρους» με εκτέλεση φάουλ με το αριστερό στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Κύπελλο Ελλάδος. Ο αυστριακός μεσοεπιθετικός δήλωσε εκ νέου παρών δεδομένου πως μπαίνοντας ως αλλαγή στο 90΄ έφερε τον ΠΑΟΚ μία «ανάσα» από ακόμη έναν τελικό στην τελική φάση του θεσμού.

Μίνι προετοιμασία Κύπρου 27 Νοεμβρίου 2022 – 6 Δεκεμβρίου 2022. Με τη δεδομένη αποχή που θα πρόκυπτε για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ άνοιξαν συζητήσεις αναφορικά με τον τρόπο που οι «ασπρόμαυροι» επρόκειτο να εκμεταλλευόταν δημιουργικά και με φιλικές αναμετρήσεις την εν λόγω διακοπή. Ως εκ τούτου, άρχισαν οι απαραίτητες προεργασίες για αναζήτηση προορισμού προκειμένου να δοθούν φιλικά «τεστ» προσφερόμενα κατ΄ αποκλειστικότητα για εξαγωγή περαιτέρω συμπερασμάτων κατόπιν της δεκαήμερης άδειας που χορήγησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Βάσει πλάνου τρεις ημέρες αξιοποιήθηκαν για προπονήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας και στις 27 Νοεμβρίου 2023 το αγωνιστικό τμήμα αναχώρησε για Κύπρο επιλέγοντας τη Λάρνακα ως βάση της προετοιμασίας του. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΠΑΟΚ έδωσε τρεις φιλικές αναμετρήσεις στις οποίες ενεργοποιήθηκε μετά από καιρό ο Τόμας Μουργκ δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στη Μεγαλόνησο.

Στην ουσία αξιοποιούνταν προκειμένου να δώσει μία εικόνα στους υποψήφιους μνηστήρες που τον «σκάναραν» δεδομένου πως έθεσε εαυτόν εκτός γκρουπ ανεξαρτήτως πως ο Ρουμάνος τεχνικός επισήμανε διαρκώς πως «προσωπικά θέλω να μείνει» ρίχνοντας το μπαλάκι της παραμονής του στη διοίκηση, εκτιμώντας πως μπορεί να δώσει πράγματα. Δεδομένων των επιδόσεων που άγγιξε στην Κύπρο ήταν ξεκάθαρο πως λογιζόταν από πλευράς Ράζβαν Λουτσέσκου κάνοντας ένα ικανοποιητικό restart.

Αναφορικά με την περσινή αγωνιστική περίοδο κατέγραψε μόλις πέντε συμμετοχές ενώ το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 5 Ιανουαρίου 2023 εκτός έδρας με τη Λαμία και έκτοτε δεν είχε αγωνιστεί καθόλου.

Θερινή προετοιμασία από 3 Ιουλίου 2023 – 17 Ιουλίου 2023. Από τη στιγμή που ο Τόμας Μουργκ παρέμεινε στον ΠΑΟΚ ήταν αναμενόμενο πως θα ενεργοποιούνταν με δεδομένο το απαιτητικό πρόγραμμα που θα υπήρχε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάτι που έγινε με τον μετρ της διαχείρισης, Ράζβαν Λουτσέσκου, να προσεγγίζει τον αυστριακό μεσοεπιθετικό προκειμένου να τον βγάζει από το κουτί της απομόνωσης που είχε μπει ο ίδιος και να τον… αναγεννά. Τα αποτελέσματα είναι ορατά με τον Τόμας Μουργκ να πραγματοποιεί σεζόν καριέρας «ανοίγοντας» τις συζητήσεις περί ανανέωσης συμβολαίου.


Τελευταία νέα

Αμφίβολος για Τούμπα ο Ιωαννίδης

Με πρωινή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Κυριακή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι της προσεχούς Τετάρτης...

Στην ίδια κατηγορία