Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι φορ, που δεν σκοράρουν κι οι χαμένοι βαθμοί

Δημοφιλή

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κλισέ στο ποδόσφαιρο, τα οποία συνδέουν όλες τις γραμμές. Το ένα είναι το «δείξε μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις». Και το άλλο είναι αυτό λέει πως «η επίθεση δίνει τις νίκες και η άμυνα δίνει τους τίτλους». Στον φετινό ΠΑΟΚ, η αδυναμία της επίθεσης να συνδράμει, στέρησε από τους ασπρόμαυρους κάποιες νίκες. Και στη φετινή σεζόν οι βαθμολογικές διαφορές ήταν τέτοιες, που όλα μέτρησαν.

ΟΙ ΦΟΡ ΕΒΑΛΑΝ ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μέχρι στιγμής, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έχουν πετύχει συνολικά οκτώ τέρματα. Ο Σβέριρ Ίνγκασον έφτασε στα τρία με το γκολ του απέναντι στο Βόλο, ο Κουλιεράκης μετράει δυο, ενώ από ένα έχουν οι Σάστρε, Νάσμπεργκ και Κεντζιόρα. Σε μια θεωρητική κουβέντα, κάθε ομάδα «υπολογίζει» τα γκολ από την άμυνά της ως έξτρα ή ως «συμπληρωματικά». Για τον ΠΑΟΚ, η άμυνα βρίσκεται, με τα οκτώ τέρματα που πέτυχε, στην τρίτη θέση, πίσω από τους δυο επιθετικούς της ομάδας, με τον Μπράντον να έχει δέκα γκολ και τον Ολιβέιρα εννιά.

ΟΙ ΜΕΣΟΙ ΔΕΝ «ΚΑΛΥΨΑΝ» ΤΟΝ ΚΟΥΡΤΙΤΣ

Την περσινή σεζόν, ο Γιάσμιν Κούρτιτς μέτρησε 18 τέρματα έχοντας επωμιστεί τις εκτελέσεις πέναλτι ενώ είχε και μια σειρά γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Φέτος, όλοι μαζί οι μέσοι του ΠΑΟΚ έχουν πετύχει λιγότερα τέρματα από όσα ο Σλοβένος πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι εσωτερικοί μέσοι μετρούν 16 γκολ, με τους Ντάντας και Αουγκούστο να έχουν από πέντε ο καθένας. Ο Γιάσμιν Κούρτιτς πρόλαβε να πετύχει τρία τέρματα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όταν και έγραψε την τελευταία του εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα. Τη λίστα συμπληρώνουν οι Σβαμπ και Φιλίπε Σοάρες που έχουν δυο και ένα γκολ αντίστοιχα. Βέβαια, σε αυτή τη συζήτηση θα πρέπει να μετρήσουμε και το γεγονός πως την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έκανε 12 περισσότερα από όσα συνολικά ο η ομάδα φέτος.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ

Αυτή που μένει να καταμετρηθεί δεν είναι άλλη από τη μεσοεπιθετική γραμμή, που έχει συνεισφέρει 17 γκολ. Πρόκειται για έναν ικανοποιητικό αριθμό τερμάτων, ο οποίος έρχεται ουσιαστικά να δείξει και το πόσο έχουν λείψει από τον Δικέφαλο τα γκολ των φορ. Το αρνητικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο πρώτος σκόρερ της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Κάλεντ Νάρεϊ, φεύγει από την εξίσωση λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

ΝΕΑ… ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

Υπάρχουν επτά παιχνίδια φέτος στα οποία ο ΠΑΟΚ πέτυχε από τρία γκολ και πάνω. Σε αυτούς τους αγώνες (δυο με βόλο, δυο με Λαμία και από έναν με Ιωνικό, Λεβαδειακό, Παναθηναϊκό) ο ΠΑΟΚ πέτυχε συνολικά 24 τέρματα. Το στασιαστικό που δείχνει πως ο ΠΑΟΚ στερήθηκε φέτος ένα ηγέτη στο σκοράρισμα είναι πως από αυτά τα 24 τέρματα, μόλις τα τέσσερα ανήκουν στον παίκτη που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης.


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία