Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι ευχές του Δούκα για τα 97 χρόνια ΠΑΟΚ (pic)

Δημοφιλή

Τις δικές του, ιδιαίτερες, ευχές για την επέτειο 97 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ έστειλε ο Λευτέρης Δούκας. Ο εκπρόσωπος τύπου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου, μοιράστηκε μια ιστορία από τον μπασκετικό τελικό στη Ναντ, για να φτάσει στο συμπέρασμα, πως «δεν πρόκειται μόνο για χρώματα, αλλά για μια τέλεια αρμονία αντιφάσεων.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Έχω στην κατοχή μου την μπάλα του τελικού της Ναντ, αυτήν με την οποία ο Μπάνε είχε σκοράρει εκείνο το απίθανο τρίποντο.
Με την κόρνα της λήξης, είδα με την άκρη του ματιού κάποιον παίκτη να την σουτάρει ψηλά, να κατευθύνεται πάνω μου και έτσι την μπλόκαρα.
Φεύγοντας από το γήπεδο την δείχνω σε έναν φίλο, λέγοντας του με μικρή δόση ενθουσιασμού «έχω την μπάλα του τελικού!!»
Εκείνος μου απαντά θυμωμένος «καλά, χάσαμε το Ευρωπαϊκό κι εσύ καμαρώνεις για την μπάλα;»

Την προόριζα για το μουσείο της ΚΑΕ, μετά την απόσυρση της φανέλας του Μπάνε όμως αποφάσισα να την δώσω στον ίδιο.
Μια στιγμή απογοήτευσης που άλλοι θα ήθελαν να διαγράψουν, ένα αντικείμενο χαμένου τελικού που για τους υπόλοιπους θα ήταν καταραμένο, για εμάς αποκτά αξία κειμηλίου.

Γιατί εκείνο το κλάμα του Μπάνε, έχει χαραχθεί τόσο ανεξίτηλα μέσα μας, όσο αν το τρίποντο ήταν νικηφόρο και είχαμε κατακτήσει το κύπελλο.
Δεν είναι απλά δυο χρώματα κι ένα έμβλημα λοιπόν, δεν είναι μόνο ένας αετός σε άσπρο κι μαύρο φόντο, είναι το πάντρεμα ακραίων αντιθέσεων που συνδυάζεται μοναδικά από το 1926 μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μια τέλεια αρμονία αντιφάσεων, που ενώ η συνύπαρξή τους θα έμοιαζε ουτοπική, δημιουργούν κάτι μεγαλειώδες.
Γι αυτό, ενώ θεωρητικά φαινόταν αδύνατον να γεννηθεί κάτι από τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες της εποχής κι ακόμα περισσότερο να κρατηθεί στην ζωή στην συνέχεια, μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο.

Και κάθε δυσκολία, το γιγάντωνε περισσότερο.
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έχω την ίδια ακριβώς αίσθηση.
Ότι δεν θα καταλάβει κανένας τρίτος, εμείς όμως καταλαβαινόμαστε απόλυτα…»


Τελευταία νέα

Μια διαφορετική αλλαγή της UEFA για το Euro 2024

Η UEFA αύξησε το όριο αποστολών των ομάδων για την τελική φάση του Euro 2024, από 23 σε 26...

Στην ίδια κατηγορία