Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Τζίμας πρόλαβε να τα κάνει όλα

Δημοφιλή

Στις, έστω μικρές χρονικά, εμφανίσεις του στην ανδρική ομάδα, ο Στέφανος Τζίμας έδειξε πως είναι άλλου τύπου φορ από Ολιβέιρα και Μπράντον

Ο Στέφανος Τζίμας όχι απλά έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είναι γεννημένος το 2006 και αγωνίστηκε σε επίπεδο Super League, αλλά κατάφερε να «σπάσει» το ρεκόρ του Γιώργου Κούδα, αναφορικά με τον νεότερο ποδοσφαιριστή που έχει σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α’ εθνικής.

Έχοντας μόλις κλείσει τα 17 του χρόνια, ο Θεσσαλονικιός φορ έχει μετρήσει, μέσα σε ένα 10ήμερο, τρεις συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και ήταν όλες ως αλλαγή, ο Τζίμας πρόλαβε να δείξει την αγωνιστική του ταυτότητα, όντας ο τρίτος επιθετικός στην ηλικιακή αλλά και αγωνιστική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, όντας διαφορετικής αγωνιστικής «κοπής» τόσο από τον Νέλσον Ολιβέιρα όσο και από τον Μπράντον Τόμας.

Το αγωνιστικό δείγμα γραφής είναι μικρό, καθώς ο Τζίμας μετράει τέσσερις συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής να τον έχει πάρει στην παρθενική του συμμετοχή, απέναντι στην Καλαμάτα, για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί κανείς να σταθεί ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην καρτέλα των στατιστικών του επιδόσεων, είναι πως σε αυτές τις τέσσερις συμμετοχές, που όλες μαζί δεν συμπληρώνουν 90λεπτο είναι πως πρόλαβε να τα… κάνει όλα. Ναι, σίγουρα το γκολ του απέναντι στον Ιωνικό είναι αυτό που ξεχωρίζει, και λόγω του ρεκόρ που έσπασε.

Ο Στεφανος Τζίμας έγραψε στην καρτέλα του γκολ, τελική στην εστία, πετυχημένη μονομαχία τόσο για την απόκτηση κατοχής όσο και για την διατήρηση κατοχής μπάλας, πετυχημένη εναερια μονομαχία, ντρίμπλα αλλά και τάκλιν.

Ο Τζίμας δεν μπήκε στα ματς «χαριστικά» ή απλά για να γράψει κάποιο ρεκόρ. Στην πρώτη του συμμετοχής στο πρωτάθλημα, στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ που θα του έδινε τη νίκη και ο Τζίμας είχε μια εκ των μεγάλων ευκαιριών του τελευταίου 10λεπτου του αγώνα, ένα γκολ που το βρήκε απέναντι τον Ιωνικό.

ΦΟΡ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΤΗΜΑ

Τόσο η κεφαλιά με την οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία κατά του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και αυτή με την οποία σκόραρε κατά του Ιωνικού, ήταν κεφαλιές στις οποίες ο Τζίμας έκανε γερό πάτημα και έπιασε την κεφαλιά σε σωστό χρόνο. Η σωματοδομή του και η δύναμη που δείχνει είναι στοιχεία που τον έχουν φέρει να παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια. Ο Τζίμας δείχνει πως πρόκειται για ένα φορ περιοχής, που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να τελειώσει τις φάσεις. Ο Μπράντον Τόμας, και λόγω σωματοδομής, είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός, ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει δείξει να είναι ένας αρκετά συμμετοχικός φορ, που βοηθά στο χτίσιμο επιθέσεων.

Η διαχείριση του Στέφανου Τζίμα είναι ένα κεφάλαιο που δεν αφορά μόνο τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά συνολικά τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ. Και αυτό αφορά την επόμενη σεζόν καθώς σύντομα οι επικεφαλής θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις αναφορικά με τη δόμηση της επιθετικής γραμμής και να εισηγηθούν τις προσθαφαιρέσεις που θα πρέπει να γίνουν. Ο Στέφανος Τζίμας αποτελεί ένα από τα πλέον ξεχωριστά παιδιά της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, που φέτος κατάφερε να κάνεις τους ασπρόμαυρους να τον «ρίξουν» στα βαθιά, αρχικά της Super Leaugue 2 και πλέον της ανδρικής ομάδας.


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία