Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

«Ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΟΚ στο σκάουτινγκ»

Δημοφιλή

Για τον τρόπο δουλειάς του τμήματος σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, και τη διαδικασία που ακολουθούν στον Δικέφαλο τοποθετήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων», και νυν μέλος του τμήματος, Κώστας Μαλιούφας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 106.1», και την εκπομπή Full Επίθεση.

Όπως ανέφερε:

«Εμείς έχουμε κάποιες λίστες από την αρχή της σεζόν, βλέπουμε τους ελεύθερους. Μετά πάμε στους παίκτες από τα διάφορα πρωταθλήματα. Βέβαια όλα έχουν να κάνουν και με τη θέση που τερμάτισε η ομάδα. Αλλιώς ξεκινάει η λίστα αν π.χ. έχεις πάρει το Κύπελλο ή το πρωτάθλημα. Οι λίστες αλλάζουν συνέχεια».

Για τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος σκάουτινγκ:

«Εγώ είμαι από το 2016 στην πρώτη ομάδα, πριν ήμουν στα τμήματα υποδομής. Είμαι μαζί με τον «γκουρού» του σκάουτινγκ, Γιώργο Κωστίκο. Επίσης στο τμήμα είναι ο Γιάννης Σαββίδης και ο Πολυχρόνης Σεγκερίδης. Από την εποχή Μπότο προστέθηκε και ο Μανώλης Λόγκρος. Βοηθάει πάρα πολύ και ο Παντελής Θωμαρέης. Όταν ενδιαφερόμαστε για έναν παίκτη, ασχολείται με τις επαφές με τους παίκτες και τους μάνατζερ τους. Όταν ενδιαφερόμαστε για κάποιον παίκτη, κάνει την πρώτη επαφή για τον αν θέλει να έρθει. Αφού δει τον παίκτη ο προπονητής και το σταφ του και δώσουν το «οκ», αναλαμβάνει η κυρία Γκοντζαρόβα τις οικονομικές διαπραγματεύσεις. Εμείς σαν τμήμα έχουμε διάφορες χώρες. Συνήθως βλέπουμε τους ελεύθερους, κι όποιος μας αρέσει και είναι εφικτή περίπτωση, τον βάζουμε στη λίστα και προσπαθούμε να μάθουμε αν θέλουν να έρθουν στην ομάδα μας. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα, δεν μας βλέπαν σαν χώρα, αλλά σαν ομάδα πήραμε τίτλους και αρχίσαμε να γινόμαστε αρεστοί και στην Ευρώπη. Έχουμε αποκτήσει αυτή τη σοβαρότητα και πλέον οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και οι μάνατζερ ψάχνονται για να έρθουν στην ομάδα μας».

Για την περίοδο Μπότο:

«Την εποχή του κυρίου Μπότο ήμασταν ανενεργοί για περίπου δύομιση χρόνια, δεν ήμασταν στην πρώτη ομάδα. Όμως κρατήσαμε τις λίστες μας, γιατί το σκάουτινγκ είναι διαχρονικό. Βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή που σου άρεσε πριν από τέσσερα- πέντε χρόνια, μπορεί τότε να μην ήταν η κατάλληλη στιγμή. Κάποια στιγμή έρχεται. Όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια με τον Κρέσπο, τον Μάτος, τον Σάκχοφ, τον Μαουρίσιο, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Όλα αυτά τα παιδιά ήρθαν μέσα από το σκάουτινγκ. Τους παρακολουθείς, δίνεις τα ονόματα στον προπονητή και προχωράμε. Το θέμα είναι να θέλει ο ποδοσφαιριστής, να τον πουλάει η ομάδα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά το δείχνουν και οι τίτλοι. Να μην ευλογούμε τα γένια μας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει. Κάτι κάνουμε καλά».

Για τον Μεϊτέ και αν τον παρακολουθούσαν από παλιά:

«Τον Μειτέ τον παρακολουθούσαμε από τότε που αγωνιζόταν στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Και τον Τάισον επίσης από παλιά. Πάντα τους παρακολουθείς και όταν έρχεται η στιγμή κοιτάς απλά σε τι κατάσταση είναι, τον προτείνεις στον προπονητή και τσεκάρεις αν θέλει να έρθει. Μετά ακολουθεί η διαδικασία που είπαμε. Τα πράγματα τώρα είναι δυσκολότερα, με δεδομένο ότι έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός εντός κι εκτός Ελλάδας. Εκεί είναι η δουλειά μας, να βρούμε καλύτερους ποδοσφαιριστές από τους υπάρχοντες, που να θέλουν να έρθουν και να έχουν την προσωπικότητα να αντέξουν στην Τούμπα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πλησιάζει στην Μπούντουτσνοστ πρώην του ΠΑΟΚ

Ο Ντέρεκ Ογκμπέιντε, ο οποίος έχει περάσει και από τον ΠΑΟΚ, είναι αρκετά πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του...

Στην ίδια κατηγορία