Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο θρίαμβος επί της Φενερμπαχτσέ στην Πόλη

Δημοφιλή

Εχοντας αποκλειστεί τον Αύγουστο του 2010 στις λεπτομέρειες από τον Αγιαξ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κληρώθηκε με τη Φενερμπαχτσέ.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνίζονταν στην Πόλη, κι αυτό το γεγονός από μόνο του σήμαινε πολλά για ολόκληρη την «ασπρόμαυρη» οικογένεια. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων είχαν συμφωνήσει για ανταλλαγή εισιτηρίων και η διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη χρειάστηκε να κάνει μαραθώνιες συζητήσεις με τη συντονιστική των οπαδών, προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις, τόσο στην Τούμπα, όσο και στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ο Δικέφαλος αξιοποίησε την έδρα του και με γκολ του Βιεϊρίνια στο 19΄ επικράτησε των Τούρκων με 1-0, έστω κι αν από το 57΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βιτόλο. Και την αμέσως επόμενη ημέρα εξαντλήθηκαν τα 2500 εισιτήρια, που αναλογούσαν στους ΠΑΟΚτσήδες για το ματς στην Κωνσταντινούπολη. Την ημέρα του αγώνα (σαν σήμερα πριν από δεκατρία χρόνια) τα καφέ στη Θεσσαλονίκη (κι όχι μόνο) γέμισαν από φίλους του Δικεφάλου, που παρακολούθησαν τη ρεβάνς από δορυφορικά κανάλια, μια και ο αγώνας δεν καλύπτονταν από κάποιο αντίστοιχο ελληνικό. Η Φενερμπαχτσέ πήγε το ματς στην παράταση, αλλά τα πάντα κρίθηκαν στο 102΄, όταν ο Μουσλίμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Τα επινίκια γιορτάστηκαν τρεις ημέρες αργότερα στην Τούμπα μαζί με 20 χιλιάδες φιλάθλους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον του Πανσερραϊκού (3-2). Κι ας έλειπε ο «χρυσός» σκόρερ της πρόκρισης, μια κι ο Μουσλίμοβιτς οδηγούνταν στο χειρουργείο για επέμβαση στους κοιλιακούς.


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία