Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο «τελειωμένος» Μουργκ, που συστήθηκε ξανά στον κόσμο του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Μία στραβοκλοτσιά, ένα γκολ, μια ασίστ, αλλάζει ολόκληρη η ατζέντα. Τι λέμε, πώς νιώθουμε, γιατί, ποιος. Αλλά αυτό είναι, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, το ποδόσφαιρο.

Η περσινή σεζόν -η τρίτη στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ- ήταν απ’ τις χειρότερες της καριέρας του. Ο Τόμας Μουργκ ολοκλήρωσε μια χρονιά στασιμότητας, μια σεζόν με 5 συμμετοχές, 550 λεπτά στο γήπεδο και μόλις 1 ασίστ.

Ο 28χρονος Αυστριακός μεσοεπιθετικός δε θύμιζε σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο οι «ασπρόμαυροι» είχαν βγάλει από το ταμείο τους δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρουν από τη Βιέννη στη Θεσσαλονίκη, μετά από 35 γκολ και 40 ασίστ με τη φανέλα της Ραπίντ.

Ο Μουργκ παραμένει ένας ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων, που στο μεταξύ είχε  επιλέξει το δρόμο της απομόνωσης. Ήταν το σαφές παράδειγμα αποφυγής, οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» είχαν κάνει πολλές συζητήσεις για να αποχωρήσει ακόμη και ως δανεικός, να πάει να παίξει σε κάποια άλλη ομάδα τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Πέρσι τέτοια εποχή, στη διακοπή λόγω του Μουντιάλ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον χρησιμοποίησε σε όλα τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Κύπρο και ο λόγος που πήρε χρόνο συμμετοχής ήταν κυρίως για να διαφημίσει τον εαυτό του και να προσελκύσει ομάδες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Ανεπίσημα ενδιαφέρθηκε η Πάφος, το όνομα του Αυστριακού ποδοσφαιριστή είχε φτάσει σε γραφεία ομάδων από το MLS, την Αυστρία, τη Γαλλία, αλλά και τη Γερμανία. Ωστόσο, οι σύλλογοι από εξωτερικό δεν έδειχναν να συγκινούνται ιδιαίτερα από την περίπτωση του.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στις προπονήσεις, έβγαλε όλη την προετοιμασία στο… αθόρυβο και μπήκε στο group therapy του Λουτσέσκου, ο οποίος έβλεπε πως και στην περίπτωση του θα έπρεπε να δουλέψει αρκετά στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Ω του θαύματος φέτος βλέπουμε έναν άλλον Μουργκ. Ο 28χρονος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής, που είχε σκοράρει για τελευταία φορά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στις 4 Μαΐου 2022, έφτασε τις 15 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, σχεδόν τριπλάσιες δηλαδή σε σύγκριση με τη σεζόν 2022-23, πριν ακόμη βγει ο Οκτώβριος. Επιπλέον, σε αυτά τα 700 αγωνιστικά λεπτά έχει σκοράρει δύο φορές (κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Βόλο) και έχει καταγράψει 1 ασίστ (για το 0-3 από τον Μπράντον Τόμας) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία