Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

O στόχος του ΠΑΟΚ για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο

Δημοφιλή

Τα τηλεοπτικά και ο ΠΑΟΚ είναι μία… πονεμένη ιστορία. Πολύ σπάνια -ακόμα και την σεζόν μετά το νταμπλ- ο Δικέφαλος μπόρεσε να βρει αντιπροσωπευτικές τιμές στην τηλεοπτική αγορά, που τον θεωρεί (με βάση τα ποσά που προσφέρει) το 4ο πιο εμπορικό μέγεθος, κάτι που έχει αντίκτυπο και στις προσφορές.

Είναι γνωστή σε όλους η ρήξη με τις συνδρομητικές πλατφόρμες εξαιτίας των υποτιμητικών προσφορών, που οδήγησε στην δημιουργία του PAOK TV, αλλά και η ακύρωση το καλοκαίρι του 2019 της τριετούς τηλεοπτικής συμφωνίας από την νεοκλεγείσα τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είχε συνάψει ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ με ετήσιες απολαβές 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από μία μακρά περίοδο που οι σχέσεις των ασπρόμαυρων με την NOVA ήταν στα χειρότερα τους (υπήρξαν μέχρι και επίσημες ανακοινώσεις με πολύ σοβαρούς χαρακτηρισμούς) αυτές αποκαταστάθηκαν το καλοκαίρι του 2021 μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και την απομάκρυνση του προηγούμενου CEO, Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος θεωρούνταν φίλα προσκείμενος στο μέτωπο του Ολυμπιακού.

Χρειάστηκε να φτάσουμε όμως στις αρχές Σεπτεμβρίου και λίγες ημέρες πριν την σέντρα της σεζόν 2021-22 για να φτάσουμε σε συμφωνία του ΠΑΟΚ με την ΝOVA, η οποία είχε διετή διάρκεια και πάγιες απολαβές 7 εκατομμυρίων ευρώ, που αυξάνονταν με διάφορα μπόνους στόχων (τελική θέση στο πρωτάθλημα, κατάκτηση κυπέλλου, αήττητο στο πρωτάθλημα). Αυτή θα είναι και η φετινή βάση για τις διαπραγματεύσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει.

O ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη τις αρχικές διερευνητικές επαφές με τον ίδιο πάροχο, όμως προς το παρόν υπάρχει απόσταση από αυτά που ζητά ο Δικέφαλος (ένα ποσό που κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ετησίως) και αυτά που θέλει να προσφέρει η NOVA.

Στο κόλπο -παρότι αυτή τη στιγμή ο ένας πάροχος δεν χτυπάει ομάδες του άλλου- δεν αποκλείεται να μπει και η Cosmote (ειδικά σε περίπτωση που χάσει κάποιο από τα «φιλέτα» της που είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ), με το μεγάλο «κόλπο» να είναι στην σχέση των εγγυημένων χρημάτων και αυτών που θα πάρει ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση επίτευξης στόχων, λεφτά που έχασε φέτος από την μη κατάκτηση του κυπέλλου και την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.


Τελευταία νέα

Υψηλόβαθμοι Αστυνομικοί φυγάδευσαν τους χούλιγκαν;

Δύο θέματα προς διερεύνηση προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη δολοφονική επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου 2023,...

Στην ίδια κατηγορία