Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Ράφα Σοάρες βγήκε από τη… σκιά του Μπάμπα

Δημοφιλή

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να παραμένει εκτός αποστολής, ο Ράφα Σοάρες πήρε φανέλα βασικού στο χθεσινό εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το γεγονός ότι είχε περάσει ένας ολόκληρος μήνας από την τελευταία συμμετοχή του (είχε αγωνιστεί για ένα 20λεπτο στο παιχνίδι της 28ης Φεβρουαρίου κόντρα στον Πανσερραϊκό).

Το περασμένο καλοκαίρι κρίθηκε από τους υπεύθυνους της ομάδας ότι θα έπρεπε να υπάρξει… αναβάθμιση στη θέση του αριστερού μπακ. Ο Ράχμαν Μπάμπα επέστρεψε στην Τούμπα κι έτσι ο Σοάρες πέρασε ως δεύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση. Τα πολλά, βέβαια, παιχνίδια του ΠΑΟΚ κι η τακτική του ροτέισον, που ακολούθησε ο Λουτσέσκου, είχαν ως αποτέλεσμα να μη λείψουν, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, οι αγώνες από τα πόδια του Σοάρες, ο οποίος, μέχρι τώρα, μετράει δεκαεννέα συμμετοχές.

Μάλιστα, το χθεσινό ήταν το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος-έπαιξε μόνο στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου της Τούμπας κόντρα στον Παναθηναϊκό-της φετινής σεζόν. Βέβαια, δεν του έλειψαν τα μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη, προεξάρχοντος, βέβαια, του αγώνα στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Αϊντραχτ. Ο 29χρονος μπακ, που έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΠΑΟΚ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ήταν βασικός ακόμη στο εκτός έδρας ματς με τη Χαρτς για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, αλλά και στο 3-2 επί της Αμπερντίν στη Σκωτία, όπως και στο εντός έδρας 4-2 επί της Ελσίνκι. Επιπλέον, φέτος έχει σκοράρει και δύο φορές (στις εντός έδρας νίκες πρωταθλήματος επί του Πανσερραϊκού και της Λαμίας), ενώ μετράει και δύο ασίστ.

Ο Πορτογάλος ήταν η δεύτερη πιο… γρήγορη μεταγραφή του ΠΑΟΚ το προπέρσινο καλοκαίρι (μετά από εκείνη του Κουαλιάτα…), μια κι η ένταξη του στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, ως ελεύθερος από την Γκιμαράες, είχε ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου 2022. Ο Σοάρες είχε όλο το χρόνο μπροστά του για να προσαρμοστεί σ’ ένα νέο περιβάλλον, ωστόσο στο πρώτο διάστημα παρουσίας του στον ΠΑΟΚ δεν είχε την τύχη μαζί του. Στη ρεβάνς με τη Λέφσκι Σόφιας, στην πρώτη δηλαδή εμφάνισή του στην Τούμπα, είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο. Η διάγνωση ήταν θλάση πρώτου βαθμού στο δεξί δικέφαλο, που θα τον κρατούσε εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η επιστροφή του άργησε πολύ περισσότερο, μια και στον ΠΑΟΚ δεν ήθελαν με τίποτα να ρισκάρουν τυχόν υποτροπή, ενώ υπήρχε κι η ανάγκη να φθάσει και στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, έτσι ώστε να τεθεί ξανά στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ετσι, κι αφού μεσολάβησε η συμμετοχή του σε φιλικό με τον Πανσερραϊκό (25 Σεπτεμβρίου), ο Σοάρες χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0), προκειμένου να κάνει ντεμπούτο σε ματς πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, βέβαια, καθιερώθηκε ως βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μάλιστα, στα δύο ματς πρωταθλήματος που ακολούθησαν, με Ιωνικό (εκτός έδρας νίκη με 3-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (2-0 στην Τούμπα) κατέγραψε ισάριθμες ασίστ (στο τέλος είχε συνολικά τέσσερις τελικές πάσες σε 33 συμμετοχές).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Να μην χαθεί και άλλη σεζόν για τον Τζίμα

Ο Στέφανος Τζίμας την φετινή χρόνια έγινε για τα καλά κομμάτι της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, πήρε τον ρόλο...

Στην ίδια κατηγορία