Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πογιέτ αποθέωσε τον «Ντέλια»!

Δημοφιλή

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βρίσκεται για ακόμη μία φορά στις κλήσεις της Εθνική Ελλάδας, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να βρίσκεται στα πλάνα για τις αναμετρήσεις με Γαλλία και Ιρλανδία.

O ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογετ, παραχώρησε δηλώσεις και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, τονίζοντας πως τον εντυπωσίασε και πως είχε το μεγαλύτερο «impact» στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα παιχνίδια που έρχονται με την Ιρλανδία εντός έδρας και τη Γαλλία εκτός:

«Για αυτές τις ημέρες ας βγάλουμε τις φανέλες των ομάδων μας και ας φορέσουμε αυτήν της Εθνικής. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο με την Ιρλανδία και φυσικά τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του κόσμου με την ομάδα. Θέλουμε παραπάνω κόσμο. Γεμάτο γήπεδο».

Για την προσέγγισή του για τα ματς:

«Δεν μπορώ να σας πω πώς θα παίξουμε. Θα είναι λίγο διαφορετική η προσέγγιση για τον αγώνα με τη Γαλλία. Το παιχνίδι – κλειδί για εμάς είναι η Ιρλανδία. Είναι μία πρόκληση τα παιχνίδια με τη Γαλλία».

Για τους παίκτες που τον έχουν εντυπωσιάσει:

«Είμαι εντυπωσιασμένος με μερικούς γκολκίπερ. Θα θυμάμαι για πάντα τον περασμένο Ιούνιο και τον Διούδη. Και 20 χρόνια να περάσουν θα τον θυμάμαι! Ήθελα να δω και να γνωρίσω τον Τζολάκη. Μπορεί να είμαι σωστός ή λάθος αλλά τον είχα παρακολουθήσει. Ο Κωνσταντέλιας επίσης (για παίκτες που τον έχουν εντυπωσιάσει). Είναι μία μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη η εξέλιξή του. Είχε το μεγαλύτερο impact στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο το τι θέλουμε να κάνουμε με το πλάνο μας με τη Γαλλία. Καμία σχέση με τον Φορτούνη αυτό.

Για τον Ντόι:

«Είχαμε μία λίστα με 33 – 34 και ήταν μέσα. Ήταν μέσα σε αυτούς. Μιλήσαμε και του εξήγησα την κατάσταση. Είναι εκεί όμως ως επιλογή. Να είμαστε ήρεμοι. Είδα 10 ματς του Ολυμπιακού φέτος και είδα διαφορετικά πρόσωπα στην άμυνα και είδα τον Ντόι με διαφορετικούς παίκτες μαζί.

Και ο Σάλιακας επίσης. Υπάρχει ως επιλογή. Όταν ήρθα η κατάσταση ήταν δραματική στη θέση του δεξιού μπακ. Τώρα έχουμε 3-4 δεξιά μπακ.

Για την άμυνα ξέρω πως θα μπορούσα να στηριχθώ στον Κολοβέτσιο. Δεν έχει κληθεί αλλά δεν έχει τελειώσει από την Εθνική».

Για την απουσία αρκετών Ελλήνων στη Super League και ειδικά στα ντέρμπι:

«Ναι είναι μεγάλο πρόβλημα. Και εγώ όμως εάν ήμουν στη θέση των προπονητών θα έκανα το ίδιο εάν οι ξένοι ήταν οι πιο καλοί μου παίκτες. Μία φορά ο Μαραντόνα είχε κάνει μία συνάντηση για να φτιάξει μία Ένωση παικτών στη Βαρκελώνη. Ήμουν εκεί. Είχε ρωτήσει τον Ραούλ και τον Γκουαρδιόλα αν παίζουν και η απάντηση τους ήταν θετική. Άρα το νόημα ήταν πως εάν είσαι καλύτερος, ό,τι εθνικότητας και να είσαι θα παίζεις».

Για την έλλειψη προπονητικού κέντρου της Εθνικής:

«Προσπαθούμε για να έχουμε το “σπίτι” μας. Η Ουρουγουάη όταν απέκτησε το δικό της αθλητικό συγκρότημα άλλαξε επίπεδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Να είμαστε όλοι μαζί με τον κόσμο. Και εάν μείνω για λίγα ακόμα χρόνια να έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι. Εάν έχω μείνει εδώ 3 χρόνια και δεν έχουμε προπονητικό τότε η ευθύνη θα είναι σε μένα. Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθούμε».

Για το συμβόλαιό του:

«Λήγει τον Δεκέμβριο. Εάν προκριθούμε τότε υπάρχει ρήτρα ανανέωσης για τρεις μήνες ακόμα».

Για την θητεία του στην Μπράιτον:

«Ήταν με διαφορά η καλύτερη δουλειά που είχα. Ξαφνικά βρεθήκαμε να παίζουμε σε ένα φοβερό στάδιο. Η Premier είναι με διαφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο».

Για την Ιρλανδία:

«Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Να κάνουμε περισσότερη… φασαρία από αυτούς. Θυμάμαι πως όταν είχα έρθει το πρώτο ντέρμπι ήταν με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σαν… πόλεμος. Welcome to Greece»!

Για τη φετινή σεζόν και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομάδων:

«Ήταν μία εντυπωσιακή σεζόν. Ένα εντυπωσιακό Πρωτάθλημα. Οι αντιπαραθέσεις υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν θα τις αλλάξω εγώ».

Για τον Αλεξανδρόπουλο:

«Πήραμε άδεια από τη Σπόρτινγκ για να έρθει για προπονήσεις μαζί μας την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε να τον δούμε και να τον γνωρίσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Όσο για τα μαθήματα ελληνικών του:

«Χρησιμοποίησα μία εφαρμογή και η πρώτη λέξη που μου έβγαλε ήταν νερό. Δεν ξέρω γιατί. Όταν βρέθηκα σε ένα μαγαζί και ξεκίνησε ένας διάλογος κατάλαβα καλύτερα. Στο αυτοκίνητο βάζω ελληνικό ράδιο και προσπαθώ να πιάνω λέξεις»!


Τελευταία νέα

Μπέος: «Αν δεν τους φτάνουν τα εισιτήρια να πάνε στο ΟΑΚΑ»

Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε από τη σύσκεψη της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, λέγοντας πως ανοίγει το...

Στην ίδια κατηγορία