Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ βάφει τις πρεμιέρες «ασπρόμαυρες»

Δημοφιλή

Πρεμιέρα στα Play off της Super League κάνει απόψε (10/3, 21:00) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Άρη στο άδειο γήπεδο της Τούμπας για την 1η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς ο Δικέφαλος τερμάτισε πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα και στο +1 από την ΑΕΚ.

Η προσοχή, πλέον, στρέφεται στους δέκα «τελικούς» που έχει μπροστά της η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά, αυτό δεν θα είναι εύκολο, διότι οι «ασπρόμαυροι» έχουν πολλά και απαιτητικά παιχνίδια απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Super League.

Τα Play off επέστρεψαν με τη νέα τους μορφή τη σεζόν 2019-2020. Ο Δικέφαλος μετράει τρεις νίκες και μία ήττα στις πρεμιέρες των Play off στις τελευταίες τέσσερις σεζόν, που επανεμφανίστηκε η συγκεκριμένη διαδικασία.

Τη σεζόν 2019-2020 και με τον Covid να έχει πρωτοεμφανιστεί, τα Play off διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2020, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να ηττάται από τον Ολυμπιακό στην πρώτη αγωνιστική. Εκείνη η αναμέτρηση στις 7 Ιουνίου έληξε με σκορ 0-1 στο γήπεδο της Τούμπας.

Ένα χρόνο αργότερα ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα των Play off. Στις 21 Μαρτίου 2021 ήρθε αντιμέτωπος με την Ένωση πάλι στο γήπεδο της Τούμπας και επικράτησε με 3-1. Για τους «ασπρόμαυρους» σκόραραν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κάρολ Σφιντέρσκι, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε σκοράρει ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Τη σεζόν 2021-2022 ο Δικέφαλος μπήκε με το δεξί και πάλι στα Play off, όπου επικράτησε με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε ζοριστεί απέναντι στους Γιαννιώτες, ωστόσο ο Τσούμπα Άκπομ πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Όσον αφορά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα από το Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Λουίς Πάλμα άνοιξε το σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο ο Δικέφαλος έκανε την ανατροπή χάρη στα γκολ των Στέφαν Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, φεύγοντας με το διπλό από το Χαριλάου.

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ στις πρόσφατες πρεμιέρες των Play off:

2019-20: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
2020-21: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-1
2021-22: ΠΑΟΚ – Γιάννινα 1-0
2022-23: Άρης – ΠΑΟΚ 1-2

Η συγκομιδή του ΠΑΟΚ, λοιπόν, στις τέσσερις πρόσφατες σεζόν που διεξάγονται τα Play off έχει θετικό πρόσημο. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν τρεις νίκες και μόλις μία ήττα στις πρεμιέρες της post season της Super League στα τελευταία χρόνια που έχει επιστρέψει η διαδικασία αυτή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Νίκησε και πάλι την Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Άστον Βίλα με 2-0 χάρη στα γκολ του Ελ Καμπί και προκρίθηκε στον τελικό του...

Στην ίδια κατηγορία