Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

O ΠΑΟΚ θέλει να κατακτήσει το Europa η Γιουβέντους

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τον «τελικό» της τρίτης θέσης με τον Ολυμπιακό, όπου θέλει τη νίκη για να πάρει αυτός το εισιτήριο των προκριματικών του Europa League, έχοντας παράλληλα και τη δεύτερη ευκαιρία του Κυπέλλου, με την προϋπόθεση ότι θα κατακτήσει αυτός το τρόπαιο, όταν κι όπου γίνει ο τελικός.

Εφόσον ο Δικέφαλος τα καταφέρει σε μια από τις δύο ευκαιρίες του, τότε θα περιμένει ένα… δώρο, προκειμένου να ξεκινήσει αργότερα το ευρωπαϊκό του ταξίδι, από τα Play Off, και ουσιαστικά να σφραγίσει την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Τα δεδομένα για το συγκεκριμένο ζήτημα ανάλυσε ο Ανδρέας Δημάτος, που πλέον εργάζεται στην UEFA.

Αναλυτικά όσα έγραψε σε ανάρτηση του:

«Για να μην το κουράζουμε πάμε να δούμε αναλυτικά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το rebalancing της UEFA θα στείλει τον κυπελλούχο Ελλάδας 2023 (αν είναι ο ΠΑΟΚ) ή τον τρίτο της ελληνικής Super League στα πλέι οφ του επόμενου UEFA Europa League.

Ολα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι ο εφετινός κάτοχος του Europa League ή (αν δεν ευνοεί αυτό το σενάριο) του εφετινού Conference League.

O εκπρόσωπος της Ελλάδας θα ευνοηθεί αν το εφετινό Europa League κατακτήσει η Γιουβέντους (και διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα στην Ιταλία με απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του επόμενου Champions League) ή κάποια εκ των Ρόμα ή Λεβερκούζεν με την αυστηρή προϋπόθεση, όμως, ότι θα εξασφαλίσουν από το πρωτάθλημα της χώρας τους απευθείας εισιτήριο μίνιμουμ για τους ομίλους του Europa League!

Καταστροφικό θα είναι το σενάριο αν κατακτήσει το εφετινό Europa League η… πολυνίκης του θεσμού Σεβίλλη, που ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο από την ισπανική Λα Λίγκα.

Αν δεν υπάρξει κάποια από τις παραπάνω θετικές προϋποθέσεις μέσω Europa League, τότε η μοναδική ελπίδα για ευνοϊκό rebalancing του ελληνικού εισιτηρίου είναι μέσω Conference League με μοναδική συνθήκη να κατακτήσει την εφετινή διοργάνωση η Φιορεντίνα και μερικές ημέρες νωρίτερα να έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Ιντερ! Αλκμααρ, Βασιλεία και Γουεστ Χαμ δεν έχουν ελπίδα για απευθείας εισιτήριο έστω στους ομίλους του Europa League από το πρωτάθλημα της χώρας των.

Θετικό στοιχείο για τον κάτοχο του ελληνικού εισιτηρίου στο Europa είναι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της Μίλαν από την Ιντερ στον ημιτελικό του Champions League γιατί το ενδεχόμενο να κατακτήσει το τρόπαιο η Μίλαν και ταυτόχρονα να είχε απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Europa από το ιταλικό πρωτάθλημα θα είχε ενδεχομένως αρνητική συνέπεια στο ελληνικό rebalancing…

Συμπερασματικά η πιο απλή προϋπόθεση για Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ προκειμένου να ξεκινήσουν από τα πλέι οφ του επόμενου Europa με εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο είναι να κατακτήσει το εφετινό Europa League η Γιουβέντους, που όλα δείχνουν ότι θα έχει εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League από το ιταλικό πρωτάθλημα.

Σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθούν κενά στην προκριματική διαδικασία του επόμενου Europa League (από τους αποκλεισμένους των προκριματικών του Champions League) και ο κυπελλούχος (ή τρίτος του πρωταθλήματος) της 15ης Ελλάδας μαζί πιθανότατα με τον κυπελλούχο της 16ης Τσεχίας θα ανέβουν στα πλέι οφ του Europa League…»


Τελευταία νέα

Αμφίβολος για Άρη ο Μουργκ

Ο Τόμας Μουργκ αποχώρησε ως τραυματίας από το νικηφόρο με 4-1 ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Αυστριακός υποβλήθηκε σε...

Στην ίδια κατηγορία