Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ κλώτσησε ακόμα μια ευκαιρία για την εξάδα

Δημοφιλή

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο διαδέχθηκε ένα κακό στη Ρόδο, όπου ο ΠΑΟΚ mateco γνώρισε την ήττα από τον Κολοσσό με 95-79 για την 20ή αγωνιστική της Basket League.

Ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό εκτυλίχθηκε στη Ρόδο, με τον Δικέφαλο να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να κάνει βιαστικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας την ευκαιρία στον Κολοσσό να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Στάθη Νεραντζάκη έκαναν πολλά λάθη και έδωσαν δικαίωμα στον Κολοσσό και τον Τάιλερ Πόλεϊ να τους «τιμωρήσει», φτάνοντας ακόμα και στο +20.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «μαζέψουν» τη διαφορά, αλλά ήταν πλέον αργά. Ξεχώρισε ο Έλβαρ Φρίντρικσον, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, τρία ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο 8-12, χάνοντας ακόμη μία ευκαιρία για να μπουν στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

«Ορεξάτος» μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ

Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Τάουνς, Σχίζας, Μαργαρίτης και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλάθι του Σίτου στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω προβλήματος στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Ο ΜακΝίς πέτυχε το πρώτο καλάθι για τους φιλοξενούμενους, καρφώνοντας και οδηγώντας το παιχνίδι σε ισοπαλία (2-2), μετά από δύο αγωνιστικά λεπτά. Αρκετά άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του ματς, με τον Πόλεϊ, όμως, να σκοράρει δύο φορές, δίνοντας προβάδισμα τριών πόντων (6-3) στους Ροδίτες.

Στα μισά της πρώτης περιόδου ο Δικέφαλος είχε μειώσει σε 8-5, με τον Άλστον να σκοράρει στον αιφνιδιασμό. Ο Έλβαρ Φρίντρικσον με πέντε διαδοχικούς πόντους, έφερε ξανά το παιχνίδια στα ίσα (10-10) τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ένα ακόμη τρίποντο πέτυχε στη συνέχεια ο Δικέφαλος, αυτή τη φορά με τον Μίχαλ Μίχαλακ, που έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς (10-13).

Τα τρίποντα συνεχίστηκαν, με τον Κολοσσό να βρίσκει το πρώτο εύστοχο σουτ του από μακριά με τον Τάιλερ Πόλεϊ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ευστόχησε και ο Σωτήρης Μπιλλής για το 16-13.

Με βολές του Μίχαλακ ο ΠΑΟΚ mateco πήρε ξανά το προβάδισμα, ωστόσο δεν κράτησε για πολύ αυτό, αφού ο Μπραϊκοβιτς κάρφωσε (18-17) 20 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Ο Γκάουντλοκ ευστόχησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, διαμορφώνοντας το 20-19 του πρώτου μέρους.

Στο +6 βρέθηκε ο Κολοσσός μετά από ένα λεπτό στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς σκόραραν οι Μπραϊκοβιτς και Κολοβέρος (25-19). Η διαφορά έφτασε στους οκτώ (27-22) με τον Μπραϊκοβιτς να είναι καθοριστικός στο παιχνίδι των γηπεδούχων. Με έμμεσο τρίποντο του Μαργαρίτη και καλάθι του Ουίλιαμς, ο Δικέφαλος μείωσε στους τρεις (27-24) 6.5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Γκάουντλοκ βρήκε τρίποντο στον αιφνιδιασμό, ενώ ο Μαργαρίτης μείωσε ξανά στους τέσσερις (30-26) στα μισά περίπου της δεύτερης περιόδου. Με σουτ μέσης απόστασης ο Τάουνς μείωσε τη διαφορά στον πόντο, αλλά ο Περάντες με τρίποντο έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (34-30). Με συναπτά καλάθια του ΜακΝίς ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και πάλι δύο λεπτά πριν το ημίχρονο (34-34), κάνοντας το ματς ντέρμπι.

Τρελό ρυθμό πήρε το παιχνίδι στα τελευταία δύο λεπτά, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εκατέρωθεν. Ο γρήγορος ρυθμός ευνόησε τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι βρέθηκαν στο +4 (43-47), εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Κολοσσού. Με δύο βολές του Κολοβέρου διαμορφώθηκε το 45-47 του πρώτου ημιχρόνου.

Κυρίαρχος ο Δικέφαλος στα ριμπάουντ, έχοντας 21 έναντι 14 των γηπεδούχων. Στα πρώτα 20 λεπτά το σύνολο του κόουτς Νεραντζάκη σκόραρε με 59% στο δίποντο και 42% στο τρίποντο, τη στιγμή που η ομάδα του Σεγκούρα είχε 57% και 41% αντίστοιχα.

Με τρία γρήγορα καλάθια ο Κολοσσός βρέθηκε στο +4 (51-47), με τους Ουτόμι, Μπραϊκοβιτς και Γκάουντλοκ. Από πλευράς φιλοξενούμενων το πρώτο καλάθι πέτυχε ο Τάουνς δύο λεπτά, μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Το αντιαθλητικό του Τσαϊρέλη, έδωσε νέες βολές στον Κολοσσό, που έφτασε στο +6 (55-49), με τον Δικέφαλο να μην έχει μπει καλά στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας λάθη και στα δύο μέρη του παρκέ. Μέσα σε δύο λεπτά οι Ροδίτες έτρεξαν σερί 12-2 (57-49) αναγκάζοντας τον κόουτς Νεραντζάκη να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Τάιλερ Πόλερ έκανε απίστευτα πράγματα σε άμυνα και επίθεση, επεκτείνοντας το σερί στο 21-2. Ο ΠΑΟΚ mateco έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει στην επιθετική ορμή των γηπεδούχων, οι οποίοι βρίσκονταν στο +17, διαβάζοντας άψογα το παιχνίδι του Δικεφάλου, χτυπώντας στις αδυναμίες του.

Με καλάθι του Τάουνς και τρίποντο του Ουίλιαμς, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 15 (69-54) 2.5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Τσαϊρέλης αποβλήθηκε με τεχνική ποινή, ενώ απών ήταν και ο Άλστον λόγω τραυματισμού. Ο Κολοσσός βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Περάντες, φτάνοντας τη διαφορά στους 18 (79-61). Το 79-62 της τρίτης περιόδου δεν άφησε μεγάλες ελπίδες στον ΠΑΟΚ για να κάνει την ανατροπή.

Η διαφορά έφτασε στους 20 (82-62) με διαδοχικούς πόντους του Κολοβέρου. Με ένα καλό σερί, ο Δικέφαλος μείωσε τη διαφορά στους 11 (82-71) μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά στην τέταρτη περίοδο.

Ο Στάθης Νεραντζάκης δεν είχε πολλές επιλογές στους ψηλούς, μετά και την αποβολή του ΜακΝίς 6.5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και πλέον οι Θεσσαλονικείς έψαχναν ένα… θαύμα στα τελευταία λεπτά.

Μαργαρίτης και Σχίζας «πάλεψαν» για να κρατήσουν τον Δικέφαλο μέσα στο παιχνίδι, σκοράροντας διαδοχικά, μειώνοντας τη διαφορά στους δέκα (85-75) στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Ο Γκάουντλοκ «τελείωσε» τον ΠΑΟΚ mateco με τρίποντο τρία λεπτά πριν το φινάλε, φτάνοντας τον Κολοσσό στο +16 και πάλι (91-75). Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά, με τον Κολοσσό να «μάχεται» για τη διαφορά των πόντων. Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε με σκορ 95-79.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 17 Μαρτίου, όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-47, 79-62, 95-79

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία