Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ κάποτε… ισοπέδωσε τη Λαμία

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Λαμία την Κυριακή 3/3 με την έναρξη του αγώνα να έχει προγραμματιστεί για τις 19:30

Ο Δικέφαλος θέλει τη νίκη, έτσι ώστε να παραμείνει στο -1 από την κορυφή ή και να προσπεράσει την ΑΕΚ, εφόσον αυτή δεν καταφέρει να κερδίσει τον Άρη στο Χαριλάου.

Οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας έχουν πετύχει μια από τις πιο μεγάλες νίκες της ιστορίας τους, αφού τη σεζόν 1984-1985 ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τη Λαμία με 1-9!

Σε εκείνο το ματς ο Δικέφαλος είχε παραταχθεί με αρκετούς αναπληρωματικούς και είχε τον Βασίλη Βασιλάκο σε μεγάλα κέφια που τον οδήγησαν και σε χατ-τρικ. Για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει ακόμη από δύο γκολ ο Ιορδανίδης και ο Μαυρομάτης, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Πάπριτσα, Ιωσηφίδης.

Ήταν 20 Φεβρουαρίου του 1985, όταν η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Δικέφαλο για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, στην ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας, με 4.000 φιλάθλους να δίνουν το παρών στο ΔΑΚ Λαμίας, για να παρακολουθήσουν την ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ.

Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 7′ ο Βασιλάκος με τρομερό βολέ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Τριανταφυλλίδη, για να γίνει το 2-0 στο 15′ με τον Ιορδανίδη που αξιοποίησε ψύχραιμα την πάσα του Δημόπουλου.

Στο 32′ ο Καλεντέρογλου, έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, βλέποντας την απευθείας κόκκινη του διαιτητή Κολοκυθά, ενώ στο 36′ ο Μαυρομάτης με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 9-1 δεν συνιστά τη πιο ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Αυτό είναι το 11-0 επί της Ατλαντίδας Άνω Πόλης τη σεζόν 1959-60.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Αλεξανδρής, Ματζίκος, Κωστόπουλος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καλεντέρογλου, Συλεβίστας, Λέντας, Καραγιώργος, Ψαρρής (59′ Ζήκας)

ΠΑΟΚ: Τερζής, Σπανοσωτηρόπουλος (38′ Αποστόλου), Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Μαλιούφας, Βασιλάκος, Δημόπουλος (72′ Μαυροδήμος), Πάπριτσα, Ιορδανίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ατέλειωτο γλέντι από τους θριαμβευτές!

Εχουν περάσει πέντε ώρες από τη λήξη του αγώνα στο «Βικελίδης» και το ασπρόμαυρο πάρτι δεν λέει να κοπάσει. Οι...

Στην ίδια κατηγορία