Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ έχει διαλύσει τη Λαμία στο παρελθόν

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα 13/4 τη Λαμία στην Tούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 1-5 στον πρώτο αγώνα και ουσιαστικά η πρόκριση έχει κριθεί.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το πιο μεγάλο σκορ των δυο ομάδων στον θεσμό του Κυπέλλου, αφού το 1985 σημειώθηκαν σε διπλά παιχνίδια συνολικά 16 γκολ!

Το 1985 ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του, επικρατώντας της Λαμίας με 1-9 (!) για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ήταν 20 Φεβρουαρίου του 1985, όταν η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Δικέφαλο για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, στην ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας, με 4.000 φιλάθλους να δίνουν το παρών στο ΔΑΚ Λαμίας, για να παρακολουθήσουν την ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ.

Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 7′ ο Βασιλάκος με τρομερό βολέ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Τριανταφυλλίδη, για να γίνει το 2-0 στο 15′ με τον Ιορδανίδη που αξιοποίησε ψύχραιμα την πάσα του Δημόπουλου.

Στο 32′ ο Καλεντέρογλου, έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, βλέποντας την απευθείας κόκκινη του διαιτητή Κολοκυθά, ενώ στο 36′ ο Μαυρομάτης με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Η Λαμία μείωσε στο 38′ με πέναλτι του Λέντα και τρία λεπτά αργότερα κέρδισε δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Συλεβίστας, για να μπλοκάρει ο Τερζής. Στην επανάληψη και στο 50′ ο Βασιλάκος με σουτ φωτοβολίδα σημείωσε το 4-1, στο 52′ ο Μαυρομάτης το 5-1, στο 54′ ο Ιορδανίδης το 6-1 με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, στο 70′ ο Πάπριτσα το 7-1, στο 75′ ο Βασιλάκος το 8-1, για να κλείσει ο λογαριασμός στο 86′ με κεφαλιά του Ιωσηφίδη, μετά από σέντρα του Ιορδανίδη.


Τελευταία νέα

Η παραδοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το άδοξο φινάλε της σεζόν των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και για τον τραυματισμό που...

Στην ίδια κατηγορία