Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Νάρεϊ έχει έξτρα κίνητρο

Δημοφιλή

Ο Ζοζέ Μπότο κατέβαλλε αρκετή προσπάθεια το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Νάρεϊ από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Την περσινή σεζόν ο 28χρονος εξτρέμ είχε δεκαπέντε ασίστ (ατομικό ρεκόρ καριέρας) στη Β΄ κατηγορία της Γερμανίας και φέτος με τον ΠΑΟΚ αποδεικνύει-σχεδόν με την ίδια συχνότητα σε σχέση με την περασμένη περίοδο-την έφεσή του στις τελικές πάσες (μετράει ήδη έντεκα).

Για τον ΠΑΟΚ απομένουν δώδεκα παιχνίδια (θεωρώντας πλέον δεδομένη την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου σε βάρος της Λαμίας) για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, αριθμός που… προσφέρεται στον Νάρεϊ να βελτιώσει κι άλλο τις προσωπικές του επιδόσεις σε ασίστ (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και ν’ αναδειχθεί ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία από το 2000 και μετά.

Πέρσι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε διακριθεί στο συγκεκριμένο τομέα, καταγράφοντας συνολικά έντεκα ασίστ. Στον ίδιο ακριβώς αριθμό είχε φθάσει κι ο Λέο Ζαμπά τη σεζόν 2018-2019, όταν ο Δικέφαλος είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ. Την ίδια περίοδο ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είχε φθάσει τις δέκα ασίστ, σε μια σεζόν, στην οποία ο διεθνής Σουριναμέζος είχε αγωνιστεί κυρίως στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, παρά ως επιτελικός μεσοεπιθετικός.

H κορυφαία επίδοση, πάντως, ανήκει στον Λούκας Πέρεζ. Την περίοδο 2013-14, αγωνιζόμενος στα περισσότερα παιχνίδια στα δεξιά της επίθεσης, είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με δεκατρείς ασίστ, επίδοση-ρεκόρ, που παραμένει ακατάρριπτη.

Άλλοι ακραίοι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ πλησίασαν τις δέκα ασίστ στη διάρκεια μιας σεζόν, χωρίς, όμως, να τις φθάσουν. Πριν δύο χρόνια ο Χρήστος Τζόλης είχε ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο με οχτώ ασίστ, όσες ακριβώς είχε μετρήσει κι ο Μίροσλαβ Στοχ στη λήξη της σεζόν 2013-14. Aκόμη παλαιότερα, την αγωνιστική περίοδο 2008-09 ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είχε καταγράψει στο ενεργητικό του οχτώ ασίστ, ενώ μία λιγότερη είχε μετρήσει ο Γιώργος Γεωργιάδης με την ολοκλήρωση της σεζόν 2000-01.

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Από τις έντεκα ασίστ του Νάρεϊ, οι δέκα είναι στο πρωτάθλημα και μία είναι στο κύπελλο (στον αγώνα ρεβάνς της Τούμπας εναντίον της Καλαμάτας, που είχε ολοκληρωθεί με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων).

Ο Γερμανός προηγείται στον πίνακα των ασίστ στη φετινή Σούπερ Λιγκ, με δεύτερο τον Αραούχο, που έχει επτά.

Πρώτος σε ασίστ στην περσινή Σούπερ Λιγκ (για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) είχε αναδειχτεί ο Πέτρος Μάνταλος, που μέτρησε δέκα τελικές πάσες.


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία