Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Νόμισμα με δύο όψεις

Δημοφιλή

Πέρα από την ανάδειξη παικτών, που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ έχει και μια επιπλέον χρησιμότητα, μια και… υποδέχεται ποδοσφαιριστές της αντίστοιχης πρώτης, οι οποίοι είτε βρίσκονται στη διαδικασία επανένταξης μετά από τραυματισμούς, είτε δεν βρίσκουν χώρο δράσης στη Σούπερ Λιγκ.

Το πλέον σχετικό χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος καλύπτει σταδιακά το χαμένο έδαφος μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του μέσω των συμμετοχών του στα παιχνίδια, που δίνει η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στη Σούπερ Λιγκ 2 (κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερη βέβαια κλίμακα, είχε συμβεί και την περασμένη σεζόν με την περίπτωση του Ινγκι Ινγκασον).

Στον πρόσφατο αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας εμφανίστηκε στην αρχική ενδεκάδα ο Νίκολας Κουαλιάτα, όπως νωρίτερα στη σεζόν είχε συμβεί και με τον Αντρέ Ρικάρντο. Μην ξεχνάμε ότι στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας ανήκει κι ο Νίκα Νινούα, μόνο και μόνο, βέβαια, επειδή δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κομμάτι της αντίστοιχης πρώτης…

Βέβαια, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Όταν, λοιπόν, ο Γκαρσία υποδέχεται παίκτες από την πρώτη ομάδα, αυτόματα περιορίζεται ο χώρος δράσης για άλλους ποδοσφαιριστές, που είναι… μόνιμοι στον ΠΑΟΚ Β΄, κι οι οποίοι αναγκαστικά μένουν στον πάγκο ή ακόμη και εκτός 20αδας για τα παιχνίδια.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Παναγιώτης Παναγιώτου, βασικό στέλεχος της ομάδας του Γκαρσία στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Φέτος ναι μεν προπονείται με την πρώτη ομάδα, ωστόσο του λείπουν τα παιχνίδια, μια και στον ΠΑΟΚ Β’ οι θέσεις των δύο κεντρικών αμυντικών καλύπτονται κατά κανόνα από τους Ραούλ Μορικέλι (απόκτημα του περασμένου καλοκαιριού) και Γιάννη Μιχαηλίδη. Eπιπλέον, ο Γκαρσία θέλησε να δώσει ευκαιρίες και στον 18χρονο Δημήτρη Κωττά, που έκανε τις πρώτες του συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ 2.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Παναγιώτου, που έχει περιορισμένο χρόνο. Είναι κι άλλοι παίκτες, όπως ο Τίτος Κουτεντάκης, που επανήλθε μετά τον περσινό τραυματισμό του, όντας διεθνής με την εθνική μας των ελπίδων.


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία