Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Να «σπάσει» το μικρό σερί του Άρη ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Στατιστικά στοιχεία ενόψει του αγώνα στου Χαριλάου ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ δημοσίευσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει:

«Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 10ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League 2023-24 κόντρα στον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κιτρινόμαυρους.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη σε εκτός έδρας αναμέτρηση για 64η φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Στα 41 από αυτά τα παιχνίδια έχει διατηρήσει το αήττητο, αφού έχει επικρατήσει 16 φορές και ακόμη 25 παιχνίδια τους έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα. Στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια τους σε αυτή τη μορφή των Play Οffs που αναδεικνύουν τον πρωταθλητή, ο ΠΑΟΚ μετρά τρεις νίκες και μια ήττα στην έδρα του Άρη.

Ο ΠΑΟΚ έχει ηττηθεί στα δύο τελευταία του παιχνίδια με τον Άρη, για τον β’ γύρο του φετινού πρωταθλήματος με 2-1 στην έδρα των Κίτρινων και στην 1η αγωνιστική των Play Offs με 1-0 στην Τούμπα.

Πριν από αυτές τις δύο επικρατήσεις του Άρη, είχε διατηρήσει το άηττητο σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια που αντιμετώπισε τον Άρη για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Για 131η φορά στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική και 65 με γηπεδούχο τον Άρη θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει 50 νίκες επί του Άρη, με τις 16 από αυτές να είναι σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Υπάρχουν ακόμη 45 ισοπαλίες και 35 νίκες του Άρη.

Τα 53 γκολ που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ έχουν έρθει από 37 διαφορετικούς σκόρερ, με τον Στέφαν Σβαμπ να είναι εκείνος που έχει βρει δίχτυα στα δύο από τα τρία τελευταία που σκόραρε ο Δικέφαλος ανεξάρτητα έδρας.

Τα περισσότερα γκολ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Άρη έχει σημειώσει ο Γιάννης Γιακουμής, που βρήκε δίχτυα τρεις φορές σε εκτός έδρας αναμέτρηση, ενώ έχει ακόμη ένα μέσα στην Τούμπα στα 18 συνολικά ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης που έχει αγωνιστεί.

Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του Άρη είναι το 4-0 στις 7 Δεκεμβρίου 1994.

Τότε με τα γκολ των Τουρσουνίδη (22’, 57’) και Λαγωνίδη (61’), Μπότσιεκ (92’) ο Δικέφαλος έφτασε σε αυτό το επίπεδα το σκορ.

Εκτός από τον Γιώργο Τουρσουνίδη, οι Πάριδης, Σπάσιτς, Μίετσελ και Πρίγιοβιτς είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που έχουν σημειώσει δύο γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.

Οι πέντε από τις 15 εκτός έδρας νίκες του Δικεφάλου είναι με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη έξι με 2-1. Από εκεί και πέρα έχει επικρατήσει ακόμη με 0-4, 0-3, 2-3, 0-2 και 1-3.
14 φορές έχει παρουσιαστεί το 0-0 στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους κόντρες εκεί. Ακολουθεί το 1-0 υπέρ του Άρη με οκτώ εμφανίσεις και το 1-1 με έξι.

Ο Άρης με τη νίκη του (4-2) στις 4 Ιανουαρίου 2020 έσπασε ένα σερί που είχε ο ΠΑΟΚ με 11 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς ήττα από τον Άρη εντός και εκτός έδρας από τις 3 Οκτωβρίου 2010 και την επικράτηση τότε του Άρη με 1-0 μέσα στην Τούμπα.

Ο Γιώργος Κούτσης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων, ενώ ο Πετκάκης του Άρη ο μοναδικός που έχει κάνει χατ τρικ σε αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η αποκάλυψη της FORZA για την περίπτωση του Ράζβαν Μαρίν!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ταρίκ Τισουντάλι (σε λίγο πέφτουν οι υπογραφές), ενώ όλα δείχνουν πως θα καταφέρει...

Στην ίδια κατηγορία