Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

«Να μη… θυμάμαι ότι τραυματίστηκα!»

Δημοφιλή

Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, που της στέρησε δέκα μήνες εκτός δράσης, η Κωνσταντίνα Στράντζαλη είναι ξανά παρούσα. H μέσος της ομάδας του ΠΑΟΚ μιλά στη FORZA για το διάστημα που αναγκάστηκε να μείνει στα «πιτς», την επιστροφή της στο γήπεδο, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τη συνέχεια.

Μετά από δέκα μήνες, πλέον είσαι ξανά σε θέση να αγωνιστείς. Ποια τα πρώτα συναισθήματα;

«Όταν τραυματίστηκα πίστευα ότι σε έξι με επτά μήνες θα είμαι πίσω. Κάτι τέτοιο μου το ξέκοψε εξ αρχής ο γιατρός, που έθεσε το χρονοδιάγραμμα της επανόδου μου στους δέκα μήνες. Αυτό και έγινε. Με την επιστροφή μου ήμουν ακόμα πιο ενθουσιασμένη από όσο περίμενα. Είχα και αρκετό άγχος, όχι για την απόδοση μου, αλλά να μην χτυπήσω. Είναι και ψυχολογικό το θέμα. Τώρα είμαι κοντά στο 100%, θέλω λίγο χρόνο για να αποκτήσω την αυτοπεποίθηση μου στο γήπεδο, και να φύγει από το μυαλό μου κάθε φόβος».

Πως προσπαθείς να καταπολεμήσεις τον φόβο, επιστρέφοντας από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο;

«Ο μόνος τρόπος που έχω βρει, είναι να πηγαίνω δυνατά, όχι αντιαθλητικά, σε κάθε φάση, ακόμα και στην προπόνηση. Έτσι προσπαθώ να καταπολεμήσω τον φόβο».

Πως ήταν αυτό το διάστημα της απουσίας;

«Σε όλο αυτό το διάστημα έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι ιατροί, οι φυσικοθεραπευτές, αλλά φυσικά και οι δικοί σου άνθρωποι, η οικογένεια και οι φίλοι. Σε ένα τόσο μεγάλο διάστημα μακριά από αυτό που αγαπάς, χρειάζεσαι υποστήριξη, να έχεις κάποιον που να θέλει να σε ακούσει, να σου δείξει ό,τι είναι εκεί. Η οικογένεια μου ήταν δίπλα μου σε αυτό, για να μου θυμίσουν ότι αυτό που κάνω το αγαπάω και δεν μπορώ να το παρατήσω».

Πως γέμισες αυτό το «κενό» διάστημα που έμεινες εκτός ποδοσφαίρου;

«Το πρώτο διάστημα έπεσε σε περίοδο καλοκαιριού. Αρχικά είχα πολλές ώρες φυσιοθεραπείας. Στο επόμενο διάστημα είχα την ευκαιρία να πάω διακοπές και αφιέρωσα περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μου και τους φίλους μου, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσα, αφού δεν βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη».

Πως βλέπεις την ομάδα στην πορεία της τρέχουσας σεζόν;

«Η ομάδα χρειάστηκε στην αρχή της σεζόν ένα διάστημα προσαρμογής , αφού έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα αποκτά ομοιογένεια, και πλέον έχουμε μάθει η μια το παιχνίδι της άλλης. Επίσης, τα ταλέντα που έχουν έρθει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι ότι καλύτερο έχει η χώρα. Εμείς οι παλαιότερες από την πλευρά μας προσπαθούμε να τις εισάγουμε στο τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ, και στη νοοτροπία του πρωταθλητή. Η ομάδα τα πάει πολύ καλά, η ποιότητα μένει η ίδια, παρότι πέφτει ο μέσος όρος ηλικία της ομάδας».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος, μετά την επιστροφή;

«Προσωπικά, η φετινή χρονιά είναι κάπως χαμένη. Εννοώ ότι δεν θέλω να ρισκάρω κάποιον τραυματισμό στα παιχνίδια που απομένουν. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα και μέχρι το τέλος της σεζόν να φτάσω στο 100% και στην προετοιμασία της επόμενης χρονιάς να μη θυμάμαι καν ότι έχω τραυματιστεί».

Τι περιλαμβάνει πλέον η καθημερινή σου ρουτίνα;

«Πλέον έχω επιστρέψει στην καθημερινή μου ρουτίνα. Βρίσκομαι στο τελευταίο έτος της σχολής μου στα ΤΕΦΑΑ, και το διάστημα του τραυματισμού μου δεν μπορούσα να το ακολουθήσω. Τα πρωινά οπότε γεμίζουν με τη σχολή, και τα απογεύματα με τις προπονήσεις της ομάδας. Μερικές ημέρες έχω και έξτρα πρόγραμμα στο γυμναστήριο, λόγω του τραυματισμού. Κυρίως το Σαββατοκύριακο θα έχω χρόνο για να πάω τη βόλτα μου στη Θεσσαλονίκη».

 

 


Τελευταία νέα

O Mητσοτάκης έχει… πρόταση για τον τελικό κυπέλλου

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης...

Στην ίδια κατηγορία