Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπαρτ Βερχάγκε, ο άνθρωπος που εκτόξευσε τα έσοδα της Κλαμπ Μπριζ

Δημοφιλή

Θεωρείται και είναι ο πιο επιδραστικός άνθρωπος στο βελγικό ποδόσφαιρο. Όχι, γιατί είναι ο πιο πλούσιος παράγοντας. Επειδή είναι ο πιο έξυπνος. Ο πιο οραματιστής.

Οι τίτλοι από τα δύο βιβλία που έχει γράψει μαρτυρούν έναν άνθρωπο που δεν διστάζει να μιλήσει με σαρκασμό για τον εαυτό, αλλά και κάποιον που αναζητά την φιλοδοξία, όπως ο άνθρωπος το οξυγόνο.

«Μην πείτε στην μάνα μου ότι είμαι επιχειρηματίας. Νομίζει ότι ακόμα ψάχνω δουλειά», έγραφε το 2003 και αρκετά πιο κατασταλαγμένος έγραψε το 2019 το: «Τόλμησε! Έκκληση για περισσότερη φιλοδοξία και θάρρος».

Ο Μπαρτ Βερχάγκε έκανε τα λεφτά του μέσω real estate, αλλά μπήκε στο ποδόσφαιρο μάλλον τυχαία, όταν η φλαμανδική κυβέρνηση του ζήτησε να κάνει μία μελέτη για τα σχολικά γήπεδα ποδοσφαίρου στην περιοχή.

Εκείνος, εκπόνησε μία μεγαλόπνοη μελέτη που αφορούσε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας για την βελγικό πρωτάθλημα και την Κλαμπ Μπριζ, κάτι που έκανε την διοίκηση του συλλόγου να τον «τσιμπήσει» αμέσως.

Σύντομα έγινε πρόεδρος, μετά μεγαλομέτοχος και το 2013 προσελήφθη από την βελγική ομοσπονδία για να φτιάξει τα οικονομικά της που είχαν μία τρύπα άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Σύντομα, την μετέτρεψε σε κερδοφόρο οργανισμό, ήταν αυτός που προσέλαβε τον Ρομπέρτο Μαρτίνες και ως αρχηγός αποστολής πιστώθηκε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Εκτόξευσε τα έσοδα της Μπριζ, προχωρά το θέμα του νέου γηπέδου, άλλαξε όλο το μοντέλο λειτουργίας του βελγικού ποδοσφαίρου, προσέλκυσε ξένα κεφάλαια (το 23% πωλήθηκε πρόσφατα σε αμερικανικό fund) και μέσω του Club Brugge Foundation έχει λάβει αμέτρητες εγχώριες και διεθνείς βραβεύσεις για τον κοινωνικό ρόλο του συλλόγου και την βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες της Φλαμανδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Χωρίζουν» Γκαρσία-Πανσερραϊκός;

Αυξάνονται οι πιθανότητες έτσι ώστε ο Πάμπλο Γκαρσία να αποχωρήσει από τον Πανσερραϊκό, καθώς αναζητά μία νέα πρόκληση για...

Στην ίδια κατηγορία