Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μίλησε για το επεισόδιο με τον Σμιθ ο Φώτης Τακιανός

Δημοφιλή

Ο Φώτης Τακιανός σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα Sportal αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ τονίζοντας πως όλα άλλαξαν από το επεισόδιο με τον Σμιθ την πρωτοχρονιά και πως αυτό επηρέασε όλη την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ:

Ενώ ξεκινήσατε καλά, στις γιορτές ένα επεισόδιο σε μια έξοδο των ξένων παικτών με πρωταγωνιστή τον Κένταλ Σμιθ φάνηκε να αποσυντονίζει πλήρως την ομάδα. Αυτό το θεωρείτε κομβικό σημείο για την μετέπειτα πορεία του ΠΑΟΚ;

«Είναι το σημείο που δεν μας άφησε να δείξουμε την πραγματική εικόνα της ομάδας μας. Είναι ένα κομβικό σημείο το περιστατικό με τον Κένταλ Σμιθ, γιατί μετά από το ξεκίνημα της περιόδου, είχαμε μια διαδικασία αλλαγής ενός παίκτη, του Φλάτεν και μιας υποχρεωτικής προσθήκης του Άλστον, στην θέση του ΜακΝις όταν ο ΜακΝις τραυματίστηκε και η διάγνωση ήταν για απουσία τουλάχιστον δυο μηνών από τα γήπεδα. Εκείνη τη στιγμή με τις δυο προσθήκες η ομάδα ήταν σα να ξαναέχτιζε και υπό την πίεση των επίσημων παιχνιδιών το αγωνιστικό της προφίλ. Γιατί ήρθανε παίκτες με διαφορετικά στοιχεία που έπρεπε να τα εντάξουμε.

Όταν λοιπόν συμβαίνει το ατυχές περιστατικό με τον Κένταλ Σμιθ γίνεται σε μια χρονική στιγμή που δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Στις 31 Δεκεμβρίου γίνεται το γεγονός και στις 2 Ιανουαρίου είναι το πρώτο παιχνίδι εναντίον της Τόφας, που καταφέραμε μέσα από την πορεία μας να κερδίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας και ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ. Και για το ότι κατάφερε αυτό, αλλά και για τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League.

Δυστυχώς το γεγονός μας αποσυντόνισε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά. Χάσαμε την ισορροπία μας. Την ισορροπία που μας έδινε ο συγκεκριμένος παίκτης σε δυο θέσεις. Χάσαμε έναν παίκτη ο οποίος βρήκε τον ρόλο του και απέδιδε σε υψηλό ποσοστό μέσα στο παιχνίδι και ειδικά στην περιφερειακή γραμμή λειτουργούσε μέσα από μια διαδικασία υψηλής αποδοτικότητας.

Το σπουδαιότερο ήταν ότι επηρεάστηκε η ομάδα όσον αφορά την αυτοπεποίθηση της και την ψυχολογία της. Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δυο πράγματα που στα ομαδικά αθλήματα παίζουν σπουδαίο ρόλο, που σημαίνει ότι αποσυντονιστήκαμε. Για τις επόμενες ημέρες ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αλλά ήταν και πάρα πολύ δύσκολο η ομάδα να ξαναμπεί σε μια διαδικασία να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Όταν μιλάμε μέχρι σήμερα στα μέσα Φεβρουαρίου, η εικόνα της ομάδας, η διαδικασία του να βρούμε λύσεις με προσθήκες παικτών έγκειται στο συγκεκριμένο γεγονός και έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο ότι η ομάδα βρήκε από τον αγωνιστικό της ρυθμό».

Θεωρείτε ότι επηρεαστήκανε και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας απ’ όλη αυτή την ατμόσφαιρα συνολικά ή ήταν θέμα μόνο των ξένων παικτών;

«Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα, γιατί μετά από το συμβάν κάλεσα έναν-έναν τους παίκτες στο γραφείο μου για να μπορέσω να αντλήσω πληροφορίες για το πως αντιμετωπίσανε το γεγονός και το πως πρέπει να το διαχειριστούμε. Με βεβαιότητα μπορώ να πω πως επηρεάστηκαν όλοι οι παίκτες! Επηρεάστηκαν κυρίως αρνητικά με τη λογική ότι θεωρήσανε πως έγινε μια κίνηση από έναν συμπαίκτη τους που δεν θα έπρεπε να γίνει και θα μπορούσε να αποφευχθεί στη λογική της σημαντικότητας του επόμενου παιχνιδιού.

Το δεύτερο που επηρέασε πάρα πολύ είτε στα αποδυτήρια, είτε έξω στο γήπεδο ήταν το θέμα συζήτησης. Αντί το θέμα συζήτησης να είναι κυρίως ο αντίπαλος, η Τόφας, το κυρίως θέμα συζήτησης ήταν το τι έγινε, αλλά και το τι θα επακολουθούσε. Υπήρχε ένα ερωτηματικό στο πως θα αντιδράσει ο οργανισμός απέναντι σ’ ένα τέτοιο περιστατικό και ποιες αντιδράσεις ή το ποιες ποινές θα έπαιρναν ως τιμωρία οι συγκεκριμένοι παίκτες για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Άρα λοιπόν ήταν ξεκάθαρο ότι κυρίως επηρέασε τη σκέψη και το νοητικό κομμάτι των παιδιών και την ψυχική τους ηρεμία. Πράγματα που είναι απαραίτητα για να μπεις να παίξεις μ’ ένα τόσο δυνατό αντίπαλο όπως ήταν η Τόφας και κυρίως να παίξεις μια σειρά παιχνιδιών μ’ ένα τόσο δυνατό αντίπαλο».

Υπάρχει πικρία για την αντιμετώπιση σας από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ; Το ρωτώ αυτό και με αφορμή την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας που ήταν λιτή και αυστηρή θα έλεγα και σχολιάστηκε από πολλούς στον χώρο του μπάσκετ…

«Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε κάτι που έκανε ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. Αποφάσισαν και έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση, είναι σεβαστή. Δεν μπορώ να το κρίνω. Μπορώ να το κρίνω στη λογική εγώ με τον εαυτό μου. Ξέροντας πράγματα τα οποία ζήσαμε εκεί και τις δυο σεζόν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ως παίκτης, συνεργάτης προπονητής και ως χέντ κόουτς.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου και είναι πολύ δυνατά μέσα μου και στις τρεις περιπτώσεις, αλλά μένοντας στην τελευταία ως πρώτος προπονητής εγώ υπηρέτησα την ιδέα του ΠΑΟΚ. Έδωσα το 100% του εαυτού μου, δούλεψα πάρα πολύ σκληρά νυχθημερόν θα έλεγα για να πιάσουμε τους στόχους υπηρετώντας την ιδέα του ΠΑΟΚ.

Για κάποιον ο οποίος έχει περάσει από αυτές τις θέσεις, για κάποιον που είναι Θεσσαλονικιός υπηρετεί την ιδέα. Αυτό έκανα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου, με ψηλά το κεφάλι αποχωρώ με τη λογική ότι είμαι με τον εαυτό μου εντάξει, ότι δούλεψα πάρα πολύ σκληρά. Λάθη γίνονται και γίνανε. Η διαδικασία των λαθών έχει να κάνει πάντοτε με τη στήριξη και με το πόση αγάπη περιβάλλεται το λάθος για να μπορέσει να διορθωθεί και να πάμε παρακάτω.

Το καλοκαίρι υπήρχε μια διαδικασία με τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και θέσαμε τους μακροχρόνιους στόχους για την ομάδα μας οι οποίοι ήταν δυο. Να μπορέσει η ομάδα να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Basketball Champions League και να βρίσκεται ανάμεσα στις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, ώστε να μην συμμετέχει στα play-out του πρωταθλήματος. Σήμερα που μιλάμε μετά από όλα αυτά που έχουμε συζητήσει και με τη λύση της συνεργασίας η ομάδα είναι μέσα και στους δυο στόχους.

Και βάση της πορείας που έχει κάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά βρίσκεται και στην έκτη θέση. Άρα εγώ υπηρετώντας και δίνοντας το 100% του εαυτού μου στην ιδέα του ΠΑΟΚ φεύγω και οι στόχοι είναι εκεί. Και εύχομαι καλή πορεία και στη συνέχεια. Μακάρι η ομάδα να πάει καλύτερα γιατί όπως είπα πάνω απ’ όλους μας είναι ο ΠΑΟΚ, η ιδέα του ΠΑΟΚ και αυτό που εκπροσωπεί δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, δεν έχει να κάνει με θέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία