Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μεγάλος ΠΑΟΚ! Νίκησε την Μπενφίκα και όλα είναι στο χέρι του

Δημοφιλή

Νικητής βγήκε ο ΠΑΟΚ mateco από ένα απαιτητικό παιχνίδι στην Πυλαία, το οποίο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ίδιο.

Ο Δικέφαλος άντεξε στην πίεση της Μπενφίκα και τελικά πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη για την συνέχειά του στο Basketball Champions League, κερδίζοντας με 76-74.

Πλέον, το ρεκόρ των «ασπρόμαυρων» είναι στο 3-1 και κρατάει την τύχη της πρόκρισης στα χέρια του!

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε του Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Μαργαρίτης, Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Η Μπενφίκα μπήκε καλύτερα στον αγώνα στα πρώτα λεπτά, πετυχαίνοντας διαδοχικά καλάθια με τους Κάρτερ και Ντάγκλας (0-6). Τον πρώτο του πόντο ο Δικέφαλος τον βρήκε από τον Άλστον (1-6), ο οποίος ευστόχησε σε βολή. Με τέσσερα λάθη σε τέσσερα λεπτά ξεκίνησε η ομάδα του Τακιανού στην αναμέτρηση, έχοντας πρόβλημα και στα δύο μέρη του παρκέ.

Το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων ήρθε στα μισά της πρώτης περιόδου από τον Τσαϊρέλη (3-11), ο οποίος δυσκολευόταν στον επιθετικό μονόλογο των Πορτογάλων.

Με Χάρισον, Τσαϊρέλη και Σμιθ οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο καλάθι (12-14) 2.5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Το ανάποδο σφύριγμα, που κέρδισε ο Αλμέιδα και το τρίποντο του Σίλβα έβαλαν ξανά μπροστά την Μπενφίκα με επτά (12-19) πόντους. Στο +8 ήταν το παιχνίδι στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (14-22), με τον ΠΑΟΚ να κάνει πολλά λάθη (6) μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο ηγέτης Μπελιάουσκας οδηγεί τον ΠΑΟΚ

Καλύτερη ήταν η αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου στη δεύτερη περίοδο, ροκανίζοντας τη διαφορά στους τρεις (21-24), με τον Τσαϊρέλη, Σμιθ και Γκίλμορ να σκοράρουν. Ό,τι έφτιαξε μέχρι εκείνη τη στιγμή, το «γκρέμισε» σε δύο λεπτά, αφού δέχθηκε πέντε πόντους από Μπρουσάρντ και Ντρέσχελ (21-29), αναγκάζοντας τον Φώτη Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ.

Τρία συναπτά καλάθια έβαλε ο Μπελιάουσκας, μειώνοντας ξανά στους τρεις (31-34) για τους γηπεδούχους, ξεσηκώνοντας, παράλληλα, το Παλατάκι. Το «ανέβασμα» του Λιθουανού σε συνδυασμό με το τρίποντο του Χάρισον έδωσαν το προβάδισμα για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ στη λήξη του ημιχρόνου (39-37).

Δυναμική ήταν η εκκίνηση της Μπενφίκα στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία όχι μόνο μείωσε, αλλά κατάφερε να προσπεράσει με Ντάγκλας και Γκόμες (46-49). Ο Μπελιάουσκας δήλωσε και πάλι «παρών» μειώνοντας στον πόντο (48-49) τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν μεγάλη, ωστόσο ο Δικέφαλος έδειξε «σφυγμό» στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Πρώτα, έκλεψε και στη συνέχεια σκόραρε κερδίζοντας και φάουλ ο Έλβαρ Φρίντρικσον, διαμορφώνοντας το 55-52 της τρίτης περιόδου.

Με καλάθι του Σίλβα από την μία πλευρά και του Σμιθ από την άλλη ξεκίνησε το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο (57-54). Στους πέντε ανέβηκε η διαφορά, μετά το εκπληκτικό κάρφωμα του Άλστον (59-54), ωστόσο η Μπενφίκα απάντησε με Ντάγκλας και Μπρουσάρντ (59-59).

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα προσωρινά, μετά τις βολές του Σίλβα (3/4), ωστόσο ο Μπελιάουσκας από τα 6.75 έφερε το ματς και πάλι στα ίσα (62-62). Η αναμέτρηση πήγαινε πόντο πόντο για τις δύο ομάδες στο τέταρτο μέρος, με τον Κάρτερ, όμως, να βαράει ασταμάτητα βολές στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο Σμιθ πέτυχε μεγάλο τρίποντο στο τελευταίο λεπτό βάζοντας μπροστά στον Δικέφαλο με δύο πόντους (73-71). Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τελικά την Μπενφίκα με 76-74.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου για την 9η αγωνιστική της Basket League.

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: 76-74

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Μαργαρίτης, Άλστον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 14-22
2η: 25-15
3η: 16-15
4η: 21-19

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 39-37, 55-52, 76-74


Τελευταία νέα

Ξεχωριστή μέρα για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ

Ξεχωριστή είναι η σημερινή (4/5) μέρα για τον σούπερσταρ του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, καθώς κλείνει τα 24 του...

Στην ίδια κατηγορία