Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Με το ένα πόδι στον τελικό η ΑΕΚ

Δημοφιλή

Μια «ανάσα» από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, επικρατώντας 3-0 του Ολυμπιακού κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για τον τελικό.

Τα γκολ του αποψινού ημιτελικού στην Αγιά Σοφιά σημείωσαν οι Γκαρσία (3΄, 90+13΄-πέναλτι) και Σαμασέκου (28΄-αυτογκόλ).

Τα δεδομένα στο ντέρμπι άλλαξαν από πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων από τους Παπασταθόπουλο, Βρουσάι, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ.

Στο 28′ ο Τσούμπερ «άδειασε» Ντόι και Εμβιλά, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σαμασέκου την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 2-0 για την ΑΕΚ.

Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Ντόι έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αφού επανεξέτασε τη φάση μέσω VAR.

O Γκαρσία ήταν εύστοχος από τη «βούλα» και στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στην πρώτη της νίκη της ΑΕΚ επί των «ερυθρόλευκων» μετά από πέντε χρόνια.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβουνιό)

Κίτρινες: Γαλανόπουλος, Αραούχο – Βαλμπουενά

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (74΄ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (84΄ Πινέδα), Ελίασον (83΄ Άμραμπατ), Τσούμπερ (65΄ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία

ΟΣΦΠ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46΄ Φορτούνης), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46΄ Ροντινέι), Χουάνγκ (66΄ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66΄ Μπακαμπού), Μπιέλ (39΄ Μπουτούτσι)


Τελευταία νέα

Γάτα έκανε… ντου σε αγώνα του σουηδικού πρωταθλήματος (video)

Διακοπή για λίγα δευτερόλεπτα στο Βάρναμο-Μιάλμπι. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του αγώνα για το πρωτάθλημα Σουηδίας, το ματς...

Στην ίδια κατηγορία