Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με γεμάτους φακέλους στον Άρειο Πάγο οι Βρούτσης και Οικονόμου

Δημοφιλή

Την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασαν στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, για να ενημερώσουν την εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου και να της ζητήσουν την αναβάθμιση των ποινικών ερευνών για τους χούλιγκαν και την αντιμετώπιση των συμμοριών αυτών με τις πρόνοιες του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης. Οι δύο υπουργοί έφτασαν στον Άρειο Πάγο κρατώντας στα χέρια τους φακέλους με στοιχεία για τις υποθέσεις που αφορούν τη δράση των χούλιγκανς τα τελευταία χρόνια.

Όπως εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές, το κυβερνητικό μήνυμα προς τη δικαιοσύνη και τις ΠΑΕ είναι ενιαίο: ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με διαφορετική προσέγγιση και με την αίσθηση του απολύτως επείγοντος τα περιστατικά αθλητικής βίας και οι ΠΑΕ να εφαρμόσουν τις πρόνοιες του αθλητικού νόμου και να διαφυλάξουν το προϊόν τους.

Αντιμετώπιση ως «εγκληματική οργάνωση»

Σύμφωνα με πληροφορίες στους φακέλους των δύο υπουργών περιλαμβάνονται ανακοινώσεις ομάδων, δημοσιεύματα, πρωτοσέλιδα, προφίλ, διαδικτυακές συζητήσεις κ.ο.κ. Το επιχείρημα είναι ότι υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των περιστατικών και ότι οι συμμορίες των οπαδών έχουν δομή και ιεραρχία, πέρα από τη διάκριση των αυτουργών. Με λίγα λόγια, οι υπουργοί επιδιώκουν η δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει τις έρευνες για τις συμμορίες των χούλιγκαν όπως αντιμετώπισε η δικαιοσύνη τη Χρυσή Αυγή το 2013, όταν ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας είχε «πακετάρει» τα στοιχεία και τα είχε διαβιβάσει στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ενοποίηση των δικογραφιών που αφορούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Πέραν του στόχου της ενοποίησης των δικογραφιών, η κυβέρνηση ζητά, παράλληλα, από τη δικαιοσύνη να αναβαθμίσει και τις ποινικές έρευνες για τα περιστατικά χουλιγκανικής βίας με έμπειρους και ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να γίνει διαφορετική αξιολόγηση. «Είναι συντεταγμένοι στρατιωτικοί στρατοί που πρέπει να δούμε με ποιους συνδέονται, από πού χρηματοδοτούνται, πώς επιβιώνουν, ποιοι είναι οι επικεφαλής τους και πόσο ψηλά φτάνει το θέμα αυτό», υπογράμμισε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, προσθέτοντας ότι «έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».


Τελευταία νέα

Χαμός στο Τρουά – Βαλενσιέν: Παίκτες πέταξαν φωτοβολίδες στην εξέδρα (video)

Ο κακός χάμος έγινε στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τρουά με αντίπαλο τη Βαλενσιέν για την 36η αγωνιστική της...

Στην ίδια κατηγορία