Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μάξιμιρ: Ένα γήπεδο παλαιάς κοπής

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ δίνει απόψε (7/3 22:00) την πρώτη του «μάχη» με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Μάξιμιρ, για την φάση των «16» του UEFA Europa Conference League.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Δικέφαλος επισκέπτεται την έδρα των Κροατών, μετά το 2010.

Πρόκειται για ένα γήπεδο αρκετά παλιό, που χτίστηκε το 1912, ενώ ανακαινίστηκε το 1948, το 1998 και το 2011. Οι εγκαταστάσεις του μπορούν να μετατραπούν σε σκηνή συναυλιών που έχει χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει μουσικές παραστάσεις.

Πήρε το όνομά του από τη γύρω γειτονιά του Μαξιμίρ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της χώρας με σημερινή χωρητικότητα 25.912 θέσεων και μέγιστη δυνατή χωρητικότητα 35.423. Είναι το γήπεδο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και χρησιμοποιείται από το 1990 από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κροατίας για τις περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις.

Το Στάδιο Μαξιμίρ έχει τέσσερις εξέδρες: βόρεια, ανατολική, δυτική και νότια. Μια σημαντική ανακαίνιση του γηπέδου τον Ιούνιο του 2011 οδήγησε στην εγκατάσταση νέων θέσεων και στη δημιουργία μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ των καθισμάτων.

Λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Ζάγκρεμπ στις 22 Μαρτίου 2020, η ανατολική κερκίδα δεν είναι ανοιχτή για τους θεατές.

Μάλιστα, το γήπεδο δεν μπορεί να ανακαινιστεί, καθώς η εκκλησία βάζει βέτο σε οποιαδήποτε εργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η αποθέωση Νεραντζάκη σε Πόρτερ

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στην οποία η ομάδα του γνώρισε...

Στην ίδια κατηγορία