Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λουτσέσκου: «Ο Μεϊτέ θα μας δώσει δύναμη στον άξονα»

Δημοφιλή

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πολλά να πει στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν αγχώθηκε μετά το 1-1 στο 75′ και μετά από ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Δεν είναι ευχάριστο να δέχεσαι ένα γκολ στο 75′ ειδικά αν έχεις ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Θα μπορούσα να είχα αγχωθεί αλλά δείξαμε αυτοπεποίθηση για να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε μπροστά μας 15-16 λεπτά συν τις καθυστερήσεις και έπρεπε να δείξω και εγώ ότι δεν είχε τελειώσει τίποτα. Είχαμε χρόνο, άγχος υπήρχε αλλά ταυτόχρονα είχαμε την πίστη για τη νίκη. Η ομάδα αντέδρασε καλά πάντως».

Για την εικόνα του Μπάμπα και για το αν ήταν κάτι δουλεμένο γενικά ο ΠΑΟΚ να παίρνει τόσα από έναν ακραίο μπακ: «Κάθε ακραίος αμυντικός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Είμαστε μια ομάδα που φτιάχνουμε φάσεις από τα πλάγια. Στη Σκωτία είδαμε ότι ξανά δημιουργήσαμε από τ’ αριστερά και με τον Ράφα. Ο Μπάμπα είναι πιο γρήγορος και με περισσότερα φυσικά προσόντα, ο Ράφα παίζει περισσότερο με το μυαλό του και του αρέσει να κοντρολάρει τον ρυθμό, θα διαλέξει τις περιπτώσεις που θα ανέβει. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που έχουμε στα δεξιά. Με τον Αντρέ είναι διαφορετικά, με τον Κεντζιόρα διαφορετικά, με τον Λύρατζη και με τον Σάστρε επίσης μπορεί να είναι διαφορετικά. Είναι ανάλογα με τον παίκτη που παίζει».

Για τον Μεϊτέ και τι περιμένει από τον Γάλλο χαφ και για το αν έχει εικόνα για την κατάσταση του παίκτη: «Πρέπει να τσεκάρουμε το επίπεδο της ετοιμότητάς του. Δεν είναι στη λίστα για το ματς της Πέμπτης, οπότε έχουμε αυτή την εβδομάδα συν τις άλλες δυο στη διακοπή για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Είναι ένας παίκτης που θα μας δώσει πολλή δύναμη στον άξονα, πρέπει να έχουμε προσωπικότητα, δύναμη και δυνατότητα να επιλέξουμε. Χρειάζεται να είμαστε δυνατοί στην μεσαία γραμμή και σε επίπεδο ποιότητας και σε επίπεδο δυναμικής. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι βελτιώνουμε την προσωπικότητα του συνόλου, γιατί είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα».

Για την απόφαση του Ζίβκοβιτς να εκτελέσει το πέναλτι: «Ήταν ο παίκτης που ήταν στη λίστα για να εκτελέσει το πέναλτι».

Για το αν έχει καταλάβει πως η εξέλιξη του ρεβάνς με την Χαρτς παίζει ρόλο στο υπόλοιπο των μεταγραφών: «Αυτό που είπα την τελευταία φορά, αυτό ισχύει. Υπάρχουν λίγες μέρες και όλα είναι πιθανά. Δεν έχω μιλήσει έκτοτε. Δυο πράγματα είναι αυτά που σιχαίνομαι. Σιχαίνομαι τη μεταγραφική περίοδο και ειδικά τις τελευταίες μέρες αυτές και τις συνεντεύξεις αμέσως μετά τα ματς, στο super flash».

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 και για τον ρυθμό που όπως είπε ο ίδιος δεν ήταν όπως θα ήθελε: «Είναι κάτι φυσιολογικό που μπορεί να συμβεί σε μια περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια. Όταν παίζεις παιχνίδια που είσαι ή δεν είσαι, σπαταλάνε πολλή ενέργεια, είχαμε ταξίδια ενδιαμέσως που δεν ήταν εύκολα για εμάς όπως αυτό στη Σκωτία. Δεν είχαμε την απαραίτητη ξεκούραση μετά το ματς με την Χαρτς, οι παίκτες με την Κηφισιά έπαιξαν με το μυαλό τους περισσότερο για να μην κάνουν λάθη παρά έπαιξαν με αποφασιστικότητα. Το αποτέλεσμα το δίκαιο ως σκορ θα ήταν το 2-0. Τα πράγματα καμιά φορά όταν δεν θέλεις να κάνεις λάθος, δεν πάνε καλά. Νομίζω πως είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα για μια ομάδα παίζεις σερί ματς και ειδικά όταν έχεις μπροστά σου έναν αντίπαλο όχι τόσο καλό, αλλά πλέον η κάθε ομάδα έχει τους δικούς του παίκτες με ποιότητα και την εμπειρία».

Για τους Τζίμα και Κεντζιόρα: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί είναι νέος και χρειάζεται να χτίζει αυτοπεποίθηση. Είναι σε μια διαδικασία βελτίωσης ως παίκτης. Το ήθελε το γκολ, έγινε και η διαδικασία του να γίνεται καλύτερος συνεχίζεται. Ο Κεντζιόρα μας βοήθησε, είναι ένας παίκτης που δεν κάνει λάθη. Καμιά φορά όταν παίζει μπακ, μπορεί να μην φαίνεται τόσο επιθετικογενής κάποιοι περιμένουν να κάνει φοβερές ενέργειες αλλά μας δίνει ισορροπία στην άμυνα. Ως στόπερ είναι ένας αναπληρωματικός του Εκόνγκ, μπορεί να μας δώσει ξεκάθαρες λύσεις στην ανάπτυξη γιατί είναι έξυπνος, οπότε και στις δυο θέσεις μας εξυπηρετεί».


Τελευταία νέα

Έμεινε ξανά εκτός ο Σάστρε

Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ βρέθηκαν το πρωί της Μ.Παρασκευής στην Νέα Μεσημβρία για να συνεχίσουν...

Στην ίδια κατηγορία