Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξεπέρασε τις 625.000 υπογραφές το ψήφισμα για τα Τέμπη

Δημοφιλή

Το διαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, μέσω του οποίου οι πολίτες απαιτούν την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, που προβλέπεται όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων, όχι μόνο μάζεψε τις 500.000 υπογραφές που ήταν και ο αρχικός στόχος, αλλά πλέον έχει φτάσει τις 625.000 και επόμενος στόχος είναι το 1.000.000.

Σύμφωνα με τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών «το αρθ.73 παρ. 6 δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου. Παρόμοιος νόμος υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά μόνο στην Ελλάδα ο απαιτούμενος αριθμός των υπογραφών αγγίζει το τεράστιο σύνολο των 500.000…Εμείς όμως το ξεπεράσαμε αυτό το «εμπόδιο» και συνεχίζουμε…».

Αναλυτικά η ανάρτησή της στο Facebook:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς.

Επειδή κάποιοι απαξιώνουν την δύναμη της κοινωνίας…

Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα σου….

Επειδή, πιστεύουν ότι εμείς πρέπει να πονάμε βουβά….

Το αρθ.73 παρ. 6 δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου. Παρόμοιος νόμος υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά μόνο στην Ελλάδα ο απαιτούμενος αριθμός των υπογραφών αγγίζει το τεράστιο σύνολο των 500.000…..

Εμείς όμως το ξεπεράσαμε αυτό το «εμπόδιο» και συνεχίζουμε….

Σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο (αρθ.73,Παρ. 6), οι υπογραφές θα σταλούν στον εισαγγελέα ο οποίος οφείλει αμελλητί να τις δώσει στη Βουλή για ψήφιση.

Σε μια δημοκρατική χώρα, η Βουλή είναι υποχρεωμένη να ΣΕΒΑΣΤΕΙ την επιθυμία των πολιτών. Η Βουλή είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Φωνάζουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει κράτος δικαίου. Θα είναι λοιπόν σαφές το αίτημα και πολύ ενδιαφέρουσα η αντιμετώπιση του εν λόγω ψηφίσματος και για μας θα είναι πολύ σημαντική η μέρα που οι εκπρόσωποι μας θα έχουν στα χέρια τους μια τόσο δυνατή κίνηση της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο ψήφισμα είναι για μας κέρδος. Το χρειαζόμαστε ως δύναμη και θα χρησιμοποιηθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο σύνολο υπογραφών που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!

ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ …. ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕ ……ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ανακοίνωση Βόλου για αλλαγή του διαιτητή VAR με… αιχμές

Αλλαγή στο διαιτητή του VAR υπήρξε στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Πανσερραϊκό, χωρίς ωστόσο η ΠΑΕ του Βόλου...

Στην ίδια κατηγορία