Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ξενοφών Σιορδίλης: «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Δημοφιλή

Ένα παιδί από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ, επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι για την τρίτη του θητεία στα «ασπρόμαυρα». Ο τερματοφύλακας του τμήματος πόλο, Ξενοφώντας Σιορδίλης, μιλά στη FORZA για τη φετινή πορεία του Δικεφάλου, τον στόχο για το βήμα παραπάνω το 2024, απευθύνοντας παράλληλα το δικό του «κάλεσμα» στους φίλους της ομάδας.

Πως αισθάνεσαι που επέστρεψες για τρίτη φορά στον ΠΑΟΚ;

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που επέστρεψα στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο ΠΑΟΚ τον καιρό που έλειπα έχει ανέβει ακόμα περισσότερο. Ήταν σταθερά έκτος, που σημαίνει Play Off κι Ευρώπη, εκτός από μια χρονιά. Φέτος η χρονιά πάει πάρα πολύ καλά, οπότε είμαι διπλά χαρούμενος. Γύρισα με τον σκοπό να βοηθήσω όσο μπορώ να κάνουμε το κάτι παραπάνω με την ομάδα»

Επέστρεψες πιο έτοιμος στον ΠΑΟΚ;

«Αυτά τα χρόνια έπαιξα σε Βόλο και ΟΦΘ, κατακτώντας με τη δεύτερη την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία. Κέρδισα σε εμπειρίες από αυτά τα δύο χρόνια. Η καλύτερη επιλογή για εμένα ήταν το να βρεθώ ξανά σε μια ομάδα επιπέδου του ΠΑΟΚ. Επέστρεψα, μπήκα γρήγορα σε ρυθμό και ήμουν άμεσα έτοιμος».

Τι «γεύση» σας αφήνει η πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι από τον πρώτο γύρο. Κερδίσαμε τις ομάδες που μπορούσαμε, και κοντράραμε και τις ομάδες που θεωρητικά βρίσκονται ένα σκαλί πάνω από εμάς. Μόνο ένα στραβοπάτημα κάναμε κόντρα στο Φάληρο, όπου αυτοκτονήσαμε. Βγήκαμε όμως τρίτοι στον όμιλο, δεν μας κόστισε, κι αυτό μας δίνει πλεονέκτημα για τον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος».

Με τι στόχους μπαίνει ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν;

«Ο στόχος είναι και πάλι η Ευρώπη αρχικά, και στη συνέχεια το κάτι παραπάνω. Ο στόχος μου εμένα για τα επόμενα χρόνια είναι να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Να μην περιοριστούμε στη συμμετοχή».

Ποιο το δικό σου μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Το πόλο έχει μείνει πολύ πίσω σε απήχηση, σε σχέση με τα υπόλοιπα Ερασιτεχνικά αθλήματα. Θα ήθελα να καλέσω δίπλα μας τον κόσμο. Χρειαζόμαστε, στο μέτρο του δυνατού, τη στήριξη τους, στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Εκτός από την καθημερινότητα μου με το πόλο, που περιλαμβάνουν πέραν των αγώνων και διπλές προπονήσεις με την ομάδα, υπάρχουν και οι υποχρεώσεις μου στη σχολή της Ιατρικής. Πλέον έχω μόνο να δίνω μαθήματα, οπότε η καθημερινότητα μου είναι πόλο, ξεκούραση και διάβασμα».

Πως βρίσκεις ισορροπία ανάμεσα σε μια απαιτητική σχολή και το πόλο;

«Δεν συνδυάζεται εύκολα. Ο μόνος χρόνος που βρίσκεις για διάβασμα είναι το μεσημέρι, που θέλεις να ξεκουραστείς από την προπόνηση, ή το βράδυ, που πάλι θέλεις να χαλαρώσεις. Οπότε θυσιάζεις την ξεκούραση για το διάβασμα και το διάβασμα για την ξεκούραση. Πρέπει να βρεις την κατάλληλη ισορροπία».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Ελεύθερος χρόνος υπάρχει, αλλά είναι συγκεκριμένος. Την Τετάρτη που έχουμε το ρεπό, και την Κυριακή που δεν υπάρχει κάποιος αγώνας. Εκεί θα προσπαθήσω να κάνω κάτι με τους φίλους μου, είτε να βρεθούμε σε κάποιο σπίτι, ή να βγούμε για κάποιο φαγητό. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για ξενύχτια».

Τέλος, ποιος ο μίνι απολογισμός σου για το 2023, και τι θες να φέρει η νέα χρονιά;

«Το 2023 για εμένα ήταν πετυχημένο στο αθλητικό κομμάτι. Πήραμε την άνοδο με τον ΟΦΘ, κέρδισα την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ. Επίσης, το προχωράμε με τη σχολή,  άρα το πρόσημο είναι θετικό,. Το 2024 εύχομαι να φέρει υγεία, να πετύχουμε όλοι τους στόχους μας σε προσωπικό επίπεδο. Φυσικά, εύχομαι να πετύχουμε τον στόχο μας με τον ΠΑΟΚ, κα να πάμε ένα σκαλί παραπάνω».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ουάρντα: «Σε ευχαριστώ για όλα μεγάλε Πάμπλο»

Πολύ σύντομο αποδείχθηκε το πέρασμα του Αμρ Ουάρντα από τον Πανσερραϊκό, με την ομάδα των Σερρών να ανακοινώνει χθές...

Στην ίδια κατηγορία