Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ξεχώρισε στο Euro U19 ο Τζίμας!

Δημοφιλή

Μπορεί η Εθνική Ελλάδας U19 να μην εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του EURO, ωστόσο ο Στέφανος Τζίμας δεν περνάει απαρατήρητος. Η Ελλάδα έχει αποκλειστεί από τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, έχοντας αποσπάσει δύο ήττες από Νορβηγία και Ισπανία, ωστόσο ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στο EURO U19.

Μάλιστα, ο 17χρονος στράικερ είχε βρει το δρόμο για τα δίχτυα δύο φορές στην ήττα με 5-4 κόντρα στη Νορβηγία. Η ιστοσελίδα «totalfootballanalysis» συγκαταλέγει τον Στέφανο Τζίμα στα rising star της διοργάνωσης, τονίζοντας πως μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

«Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο νεαρός φόργουορντ δείχνει πολλά σημάδια ότι είναι έτοιμος για ποδόσφαιρο της πρώτης ομάδας, κάτι που αναμφίβολα τον καθιστά μια από τις πιο καυτές προοπτικές του ελληνικού ποδοσφαίρου», αναφέρει αρχική και συνεχίζει:

«Ο χάρτης θερμότητας αποκαλύπτει ότι ο Τζίμας έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να καλύπτει σημαντικό μέρος του γηπέδου, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Αποτελεί παράδειγμα παίκτη που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την ομάδα του, πέφτοντας συχνά πιο βαθιά για να τραβήξει αντιπάλους αμυντικούς και κατά συνέπεια δημιουργώντας χώρο για τους συμπαίκτες του να κάνουν τρεξίματα εκτός μπάλας.

Εστιάζοντας στις κινήσεις του εκτός μπάλας, μπορούμε να καταλάβουμε ότι με τη συνεχή κίνηση και την ενεργή αναζήτηση ευκαιριών, ο Τζήμας μπορεί να δημιουργήσει χώρο για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, δυσκολεύοντας τους αμυντικούς να τον παρακολουθήσουν και να τον μαρκάρουν αποτελεσματικά.

Ο ταλαντούχος επιθετικός είχε κατά μέσο όρο 2.97 progressive runs και 6.75 ντρίμπλες ανά 90λεπτο σε όλη την περσινή σεζόν όπου έπαιξε ως επί το πλείστον στο πρωτάθλημα της Super League U19, αλλά έκανε και εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ Β και την πρώτη ομάδα.

Καθώς ο Τζίμας διαθέτει δυνατές ικανότητες ντρίμπλας, αυτό προσθέτει πραγματικά ένα στοιχείο απρόβλεπτου στο επιθετικό του παιχνίδι. Μπορεί να αντιμετωπίσει αμυντικούς και να αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση, κάτι που κάνει τους αντιπάλους να προσαρμόσουν τις αμυντικές τους στρατηγικές. Αυτό το απρόβλεπτο ανοίγει χώρο για άλλους επιθετικούς παίκτες, καθώς οι αμυντικοί συχνά τραβούν προς τον επιθετικό, δημιουργώντας ευκαιρίες για γρήγορες πάσες και συνδυαστικά παιχνίδια.

Συνολικά, ο Στέφανος Τζίμας είναι ένας επιθετικός που φαίνεται ήδη ότι θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και στα 17 του χρόνια το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να γίνει μόνο καλύτερος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα του εξωτερικού αποθεώνοντας τον νεαρό στράικερ του Δικεφάλου.


Τελευταία νέα

Πασχαλινές ευχές από ΠΑΟΚ-Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλαν τις δικές τους ευχές σε όλο τον κόσμο για το Πάσχα. Οι...

Στην ίδια κατηγορία