Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ξανθοπούλου: «Πήραμε το μάθημα μας!»

Δημοφιλή

H ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ ζεσταίνει… μηχανές ενόψει της νέας σεζόν, με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μια χρονιά. Η λίμπερο των «ασπρόμαυρων» Μαρτίνα Ξανθοπούλου μιλά στη FORZA για το δύσκολο φινάλε της προηγούμενης χρονιάς και το σημαντικό μάθημα που τους έδωσε, στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα για την επόμενη.

Τι «γεύση» σου άφησε η περσινή σεζόν κι ο τρόπος που ολοκληρώθηκε;

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Το τέλος της περασμένης σεζόν έφερε απογοήτευση. Σαν ομάδα και σαν σύνολο προσπαθήσαμε πάρα πολύ, κάναμε μια τέλεια πορεία μέχρι το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Εκεί, λόγω τις σκληρής προσπάθειας όλη τη χρονιά, ήρθε η κούραση και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Εγώ αυτό που κρατάω είναι ότι δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για τίποτα, όλα μπορούν να ανατραπούν. Ήταν ένα καλό μάθημα και θα προσπαθήσουμε να μην επαναληφθεί φέτος».

Είναι ένα κίνητρο για εσάς να μην βιώσετε ξανά το ίδιο;

«Πλέον ξέρουμε πως είναι και ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα κι αυτά που βίωσα στο τέλος. Θα προσπαθήσουμε όλες μαζί, σαν σύνολο, να μην επαναληφθεί το ίδιο και φέτος. Μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε την ίδια πορεία στην κανονική διάρκεια της χρονιάς, και να κάνουμε το κάτι παραπάνω στο τέλος».

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε πολύ λίγα χρόνια να γίνει ομάδα- πρωταγωνίστρια. Που οφείλεται αυτό;

«Αυτό είναι αλήθεια, και το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επιτυχίας ανήκει στον κ. Αμοιρίδη. Με την υποστήριξη του η ομάδα κατάφερε σε πολύ λίγα χρόνια να ανέβει κατηγορία, κι όχι απλά να ανέβει, αλλά να πρωταγωνιστεί και να είναι εκεί που της αξίζει. Θέλουμε κάθε χρονιά να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Τι σου αφήνει αυτό το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας;

«Μπήκαμε πολύ δυναμικά. Φέτος έχουμε ένα αρκετά νεανικό σύνολο, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Λίγες αθλήτριες πλησιάζουν τα 30. Αυτό θεωρώ ότι θα φέρει μια φρεσκάδα και περισσότερη διάθεση στην ομάδα. Πιστεύω ότι μαζί με τον νέο προπονητή θα βάλουμε γερές βάσεις. Η νεανική φύση του συλλόγου μου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε όρεξη για δουλειά, θέληση και υπομονή, για να πρωταγωνιστήσουμε για ακόμα μια χρονιά. Πάθαμε και μάθαμε πέρσι, οπότε θέλω φέτος να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, και να έχουμε διάρκεια».

Πόσο σημαντικό είναι ο ισχυρός ελληνικός κορμός της ομάδας;

«Ο ελληνικός κορμός παραμένει σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν κάθε σεζόν. Έτσι, δεν ξεκινάμε να «χτίζουμε» τη νέα ομάδα από το μηδέν, υπάρχει μια βάση, η οποία συμπληρώνεται κάθε χρόνο με την προσθήκη των ξένων αθλητριών. Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι της διοίκησης μας εμπιστεύονται και παράλληλα θέλουν το καλύτερο για την ομάδα».

Τι εντύπωση σου άφησε η πρώτη χρονιά στο Παλατάκι;

«Mετά από τόσα χρόνια στη Μίκρα, κατάλαβα τι σημαίνει γήπεδο- έδρα, παίζοντας στο Παλατάκι. Δεν είναι εύκολο γήπεδο για τον αντίπαλο, είναι χαοτικό και είναι δύσκολο για μια ομάδα να προσαρμοστεί. Αυτό είναι υπέρ μας, κι εγώ το απόλαυσα στο 100%, κυρίως στα ντέρμπι. Ο κόσμος είναι η δύναμη μας και τους περιμένουμε και φέτος να μας στηρίξει. Παίζουμε ωραίο βόλεϊ, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουν».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«H αλήθεια είναι ότι το πρώτο αυτό κομμάτι μετά την off season είναι δύσκολο, αφού σχεδόν κάθε μέρα υπάρχουν διπλές και απαιτητικές προπονήσεις. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν υπάρχει ο χώρος για να κάνεις κάτι διαφορετικό. Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχεις στη διάθεση σου, πρέπει να αποφορτιστείς για να είσαι έτοιμη για την επόμενη ημέρα».

 

 

 

 

 


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία