Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κρίστιαν Ντόλμπεργκ: Ο παίκτης, που πήρε σύνταξη μετά τον ΠΑΟΚ στα 30 του χρόνια

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι του 1999 ο Αρι Χάαν αναζητούσε τον παρτενέρ του Τάσου Κατσαμπή στο κέντρο της άμυνας. Η τελική επιλογή έγινε στο πρόσωπο του σχεδόν δίμετρου (1, 99 εκ.) Κρίστιαν Ντόλμπεργκ. Με θητεία στην Αρζεντίνος Τζούνιορς και στη Λανούς, πριν έρθει στον ΠΑΟΚ είχε προλάβει να πάρει γεύση από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μια και τη σεζόν 1995-96 είχε παίξει στην Κολωνίας.

Η θητεία του Ντόλμπεργκ με τα ασπρόμαυρα διήρκεσε μόλις για τρεις μήνες (τελευταία συμμετοχή στην εκτός έδρας ήττα της 8ης Νοεμβρίου 1999 από τον Ολυμπιακό με 4-1). Πρόλαβε, πάντως, σε δεκατέσσερις συμμετοχές να πετύχει και τρία γκολ, όλα με κεφαλιές. Ηταν σκόρερ και στο εντυπωσιακό 4-4 κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ματς στο οποίο είχε σημειώσει και αυτογκόλ!.

Η σεζόν στην Ελλάδα ήταν η τελευταία για τον Ντόλμπεργκ: σε ηλικία μόλις 30 ετών, κρέμασε τα παπούτσια του. «Είχα κουραστεί από τις πιέσεις και τους τραυματισμούς. Δεν… υπέφερα από τη σύνταξη, ήταν κάτι, που το χρειαζόμουν: άρχισα να απολαμβάνω τη ζωή κι όλα εκείνα, που είχα πετύχει» είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του (clarin.com).


Τελευταία νέα

Στο γήπεδο, που έκανε ντεμπούτο πρωταθλήματος!

Πώς τα φέρνει η ζωή… Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που θα είναι ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στο ντέρμπι...

Στην ίδια κατηγορία