Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κουλέσα: «Φορ παγκόσμιας κλάσης ο Σφιντέρσκι!»

Δημοφιλή

Στην Πολωνία επικρατεί μια Σφιντερσκι-μάνια τις τελευταίες ημέρες, λόγω των σημαντικών γκολ που πέτυχε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Πρωτοσέλιδα με το πρόσωπο του, αφιερώματα στην καριέρα του, αλλά και αναζητήσεις αναφορικά με την οικογενειακή του κατάσταση από τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά είναι κάποια από όσα επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, όντας πρόεδρος της Γιαγκελόνια, Σίζαρι Κουλέσα, είναι πλέον το νούμερο 1 στο πολωνικό ποδόσφαιρο, καθώς εκλέχθηκε πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο 59χρονος Κουλέσα μιλά στη FORZA για τον ποδοσφαιρικό του γιο, Κάρολ Σφιντέρσκι και απαντά στο ερώτημα, αν τελικά μπορεί να φτάσει τον Λεβαντόφσκι…

Πώς θα περιέγραφατε τον Σφιντέρσκι ως επιθετικό;

«Ο Κάρολ είναι ένας ιδιοφυής επιθετικός. Μην σας ξεγελά το γεγονός πως δεν σκοράρει τόσα γκολ όσο άλλοι. Είναι ένας επιθετικός που πάντα προσπαθεί να συνεισφέρει στο τακτικό κομμάτι της ομάδας του. Το ότι είναι εξαιρετικά ταλαντούχος είναι περιττό να το πω. Κατάλαβα το ταλέντο του, όταν αγωνιζόταν στη Γιαγκελόνια. Έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, όταν ήταν ακόμα έφηβος. Ακόμα και τότε για την ηλικία του έδειχνε ποδοσφαιρική ωριμότητα και εξυπνάδα».

Αλήθεια πόσο άλλαξε από όταν τον είχατε στη Γιαγκελόνια;

«Η απάντηση είναι πολύ. Είναι σίγουρα πολύ πιο ώριμος σωματικά και ποδοσφαιρικά. Αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά του. Χωρίς την ωριμότητα και την επιμονή του για να βελτιωθεί, δεν θα είχε πετύχει όλα αυτά. Σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της ελληνικής λίγκας. Δουλεύει σκληρά και το γνωρίζω αυτό».

Πιστεύατε πως κάποια στιγμή θα τον βλέπατε βασικό στην εθνική Πολωνίας

«Ποτέ δεν αμφισβήτησα το ταλέντο και τις δυνατότητες του. Ήξερα πως το μέλλον ήταν σε μια λίγκα εκτός Πολωνίας. Είχα δει τις πιθανότητες του να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Αυτή η στιγμή τελικά ήταν φέτος. Πήγε στο EURO και αγωνίστηκε. Έχει σκοράρει γκολ, έχει ξεκινήσει βασικός. Όλα αυτά είναι υπέροχα για τον Κάρολ. Νομίζω πως είναι ακόμα η αρχή της ιστορίας».

Έχετε παρακολουθήσει καθόλου την εξέλιξη του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ;

«Φυσικά! Πραγματικά με ενδιαφέρει η εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή που τον παρακολουθώ και τον είχα κοντά μου από τα ξεκινήματα του. Tου εύχομαι τα καλύτερα στον ΠΑΟΚ! Τον υποστηρίζω και το ξέρει. Κάθε γκολ που σκοράρει με τον ΠΑΟΚ, εμένα μου δίνει χαρά».

Αν έπρεπε κάτι να του πείτε, να του δώσετε μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

«Θα του έλεγα να είναι φιλόδοξος! Να μην πάψει να κυνηγά τα γκολ! Πρέπει να είναι επίμονος. Να σκοράρει συνεχώς».

Ας πάμε λίγο μια βόλτα στο μέλλον. Πού και πώς βλέπετε τον Κάρολ σε πέντε χρόνια;

«Είναι δύσκολο να απαντήσω. Ξέρεις και εσύ πολύ καλά πως 5 χρόνια στο ποδόσφαιρα είναι πάρα πολύς καιρός. Ωστόσο, θα πω πως έχει τις δυνατότητες και το ταλέντο να παίξει σε  μεγάλη ομάδα της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα της δυτικής Ευρώπης στο μέλλον».

Τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ της Πολωνίας τον βλέπουν ως τον νέο Λεβαντόφσκι στη νέα εποχή της εθνικής ομάδας της πατρίδας σας. Εσείς ενστερνίζεστε αυτή την άποψη;

«Ο Λεβαντόφσκι είναι μοναδικός! Είναι ο καλύτερος επιθετικός του πλανήτη. Είναι δύσκολο και σκληρό να περιμένουμε από οποιονδήποτε παίκτη ως χώρα να φτάσει σε αυτό το απίστευτο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ωστόσο, ίσως κάποια στιγμή ο Σφιντέρσκι γίνει ο πιο σημαντικός επιθετικός της εθνικής ομάδας της Πολωνίας και ένας διάσημος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη. Είναι ακόμα νέος. Πιστεύω πως έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Πόσο ευχαριστημένος είστε με τις εμφανίσεις του Σφιντέρσκι στην εθνική;

«Ο Κάρολ είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας του στην εθνική. Παρόλα αυτά έχει πολύ καλά στατιστικά. Έως τώρα στα προκριματικά σκόραρε κόντρα σε πιο αδύναμους αντιπάλους, όπως η Ανδόρα, το Σαν Μαρίνο και η Αλβανία. Είμαι όμως πεπεισμένος πως σύντομα θα σκοράρει και απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους.

Ποια ήταν η αντίδραση σας στο γκολ του απέναντι στην Αλβανία που στέλνει την Πολωνία στα Play Off του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για αυτό το εξαιρετικό γκολ. Τόσο για τον τρόπο που ήρθε, όσο και για το πόσο σημαντικό ήταν για τη χώρα. Η ασίστ του Ματέους Κλιχ ήταν πραγματική εκπληκτική, αλλά το τελείωμα του Σφιντέρσκι έδειξε πως είναι επιθετικός παγκόσμιας κλάσης! Μετά βέβαια φοβήθηκα για τη σωματική ακεραιότητα του Κάρολ και των υπολοίπων, λόγω των αντικειμένων και των μπουκαλιών που πετούσαν οι Αλβανοί προς αυτούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπορείς και εσύ να κερδίσεις φανέλα Κουλιεράκη!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη! Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία