Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός και ασφαλής χρήση του αυτοκινήτου

Δημοφιλή

Η παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού μας επηρεάζει όλους. Η απλούστερη συμβουλή προκειμένου να παραμείνει κάποιος ασφαλής και να περιοριστεί η διάδοση, είναι να αποφύγει τις μετακινήσεις και να μείνει σπίτι. Τί γίνεται όμως αν επιβάλλεται η μετακίνηση με το αυτοκίνητο;

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Εάν δεν μπορούμε να αποφύγουμε να έρθουμε σε επαφή με άλλους και να πάμε κάπου με το αυτοκίνητο, δίνουμε προσοχή στα προληπτικά μέτρα υγιεινής.

Απολυμαίνουμε όλες τις επιφάνειες, που αγγίζουμε πριν και μετά το ταξίδι, όπως τιμόνι, επιλογέα ταχυτήτων, χειρόφρενο, χειρολαβές στις πόρτες, χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού, διακόπτες τιμονιού (φλας, υαλοκαθαριστήρες κλπ), υποβραχιόνια, διακόπτες ρύθμισης καθισμάτων και εξωτερικές χειρολαβές.

ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ;

Διάλυμα αλκοόλης με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% όπως και η ισοπροπυλική αλκοόλη (γνωστή και ως οινόπνευμα 99,5%) είναι αποτελεσματικά ενάντια στον κορωνοϊό και δεν θα βλάψουν τις κύριες επιφάνειες του αυτοκινήτου μας. Άλλωστε αυτό το διάλυμα χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι υπεργολάβοι τους για την απολύμανση εξαρτημάτων.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα προκειμένου να σκουπίσουμε τις επενδύσεις των καθισμάτων, καθώς και άλλες μαλακές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Το αλκοόλ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα επηρεάσει ούτε το δέρμα ούτε τη δερματίνη, όμως η υπερβολική χρήση του μπορεί να ξεβάψει το υλικό. Έτσι λοιπόν δεν τρίβουμε έντονα τα καθίσματα ή άλλες επιφάνειες καλυμμένες με δέρμα.

ΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), το οποίο πιθανότατα θα βλάψει τις επιφάνειες του αυτοκινήτου. Επίσης δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν αμμώνιο σε οθόνες αφής στο αυτοκίνητο. Τα πανιά μικροϊνών είναι ιδανικά ως μέσο για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών και για όλες τις μεθόδους καθαρισμού. Μετά τον αερισμό προτείνεται ο καλός αερισμός του αυτοκίνητου.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστούμε καύσιμο. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να είμαστε προσεκτικοί με τις συνθήκες υγιεινής στα πρατήρια. Ελαχιστοποιούμε την επαφή με το προσωπικό, ιδανικά επιλέγουμε πληρωμή για παράδειγμα με ανέπαφη κάρτα. Ένας τρόπος να μειώσουμε τον κίνδυνο είναι να γεμίσουμε πλήρως το ρεζερβουάρ, επομένως δεν θα χρειαστεί να επισκεφτούμε σύντομα το πρατήριο. Μετά τον ανεφοδιασμό, πλένουμε αμέσως τα χέρια ή απολυμάνουμε με ειδικό διάλυμα.

Αν και ορισμένα από τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού φαίνονται υπερβολικά, η προσοχή είναι υψίστης σημασίας. Όσο περισσότερο τηρούμε αυτά τα μέτρα, τόσο περισσότερο μειώνουμε τον κίνδυνο της διάδοσης της λοίμωξης και τόσο πιο γρήγορα η ζωή μας θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Ιδανικά, μένουμε σπίτι.

* Απολυμαίνουμε όλες τις επιφάνειες που αγγίζουμε στο εσωτερικό, όπως για παράδειγμα το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων, το χειρόφρενο, τις χειρολαβές στις πόρτες και τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

* Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στον καθαρισμό των χειρολαβών εξωτερικά, της λαβής του πορτ μπαγκάζ και των πλαισίων στα παράθυρα. Αν χρειαστούμε καύσιμο, φουλάρουμε προκειμένου να αποφύγουμε τακτικές επισκέψεις σε πρατήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εκπλήξεις από Αλεξιάδη στην ενδεκάδα

Ενδεκάδα με αρκετά νέα πρόσωπα παρατάσσει ο Αλέξης Αλεξιάδης στην εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β με την Κοζάνη,...

Στην ίδια κατηγορία