Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κατέρρευσε στη Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Μόνο εύκολο δεν ήταν το βράδυ του ΠΑΟΚ mateco στο Pavilhao Fidelidade απέναντι στην Μπενφίκα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League.

Ο Δικέφαλος ήταν κακός στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο. Παρόλα αυτά, δεν γλίτωσε την ήττα στην Πορτογαλία, αφού ηττήθηκε με 94-72.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Μαργαρίτη και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Δικέφαλο, με τους Πορτογάλους να παίρνουν προβάδισμα επτά πόντων (7-0) σε λιγότερο από 1.5 λεπτό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Άντριου Χάρισον φορτώθηκε με τρία προσωπικά φάουλ στα πρώτα τρία αγωνιστικά λεπτά! Ο Δικέφαλος δεν έβγαλε σωστές συνεργασίες στην επίθεση, ενώ αμυντικά ισορρόπησε στα μισά της πρώτης περιόδου.

Μετά από πέντε αγωνιστικά λεπτά οι «ασπρόμαυροι» είχαν πετύχει μόλις ένα πόντο (9-1) κι αυτό με βολή του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Το πρώτο σουτ εντός πεδιάς πέτυχε ο Έλβαρ Φρίντρικσον τέσσερα λεπτά, πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Με έμφαση στην άμυνα ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά, αλλά έφτασε στο καλάθι στο τέλος του πρώτου μέρους (17-15).

Με πέντε γρήγορους πόντους από Φρίντρικσον και ΜακΝίς η ομάδα του Φώτη Τακιανού προσπέρασε για πρώτη φορά την Μπενφίκα (17-20). Αναμφίβολα, ήταν δυναμικό το ξεκίνημα του Δικεφάλου στο δεύτερο δεκάλεπτο, δείχνοντας πιο σοβαρός και συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση.

Πόντο-πόντο πήγαινε το ματς με τον Κάρτερ να σκοράρει από πλευράς γηπεδούχων και τους ΜακΝίς και Τσιακμά να απαντούν (25-25) έξι λεπτά πριν το ημίχρονο.

«Πάγωσε» ο ρυθμός του αγώνα, με τους Πορτογάλους να παίρνουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου (29-25) και τον ΠΑΟK mateco να αστοχεί σε διαδοχικές επιθέσεις με Χάρισον, Τσιακμά και Τσαϊρέλη. Ο Δικέφαλος έφτασε ξανά στον πόντο (29-28) με τρίποντο του Βαγγέλη Μαργαρίτη τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, οι γηπεδούχοι απέκτησαν διαφορά έξι πόντων (34-28) με συναπτά καλάθια από Ντρέχσελ και Κάρτερ.

Κάθε φορά που η Μπενφίκα έπαιρνε μία διαφορά, ο ΠΑΟΚ έτρεχε ένα σερί και πλησίαζε. Έτσι, και στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Τσαϊρέλης και ο Μπελιάουσκας έφεραν το ματς στο 38-36. Με λέι απ του Φρίντρικσον, ο Δικέφαλος πέρασε με έναν πόντο μπροστά στο ματς στο ημίχρονο (40-41).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν παραπάνω ποσοστό ευστοχίας στο περιφερειακό σουτ (57%) έναντι των γηπεδούχων (23%), ωστόσο οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι εντός πεδιάς με 62% έναντι 55% που είχε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Δικέφαλο να μην πετυχαίνει καλάθι για πέντε λεπτά (!), αφήνοντας τον Κάρτερ να αλωνίζει στο παρκέ. Με δέκα πόντους βρέθηκε μπροστά η Μπενφίκα μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα (51-41).

Με καλάθια των Μαργαρίτη και Χάρισον οι «ασπρόμαυροι» ροκάνισαν τη διαφορά (56-48), ωστόσο τα δεδομένα ήταν δύσκολα.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε και πάλι, φτάνοντας τους 13, τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου (63-50). Με Φρίντρικσον ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 68-60 στο τέλος του τρίτου μέρους της αναμέτρησης.

O Δικέφαλος έκανε μεγάλες προσπάθειες να παραμείνει κοντά στο σκορ, με τον Γκίλμορ να μειώνει σε 71-63 οκτώ λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Αρκετά τα φάουλ στα μισά του τελευταίου μέρος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν το μομέντουμ και τον Δικέφαλο να μοιάζει χωρίς λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά, αφού η διαφορά είχε φτάσει στους 18 πόντους (81-63), με τον Αλμέιδα να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ.

Ο Ντούγκλας σκόραρε από τα 6.75 εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 20 (85-65) τρία λεπτά πριν τη λήξη του τέταρτου δεκαλέπτου.

Τελικά, η Μπενφίκα επικράτησε με 94-72 επί του ΠΑΟΚ.

Μπενφίκα – ΠΑΟΚ: 94-72

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 17-15
2η: 23-26
3η: 28-19
4η: 26-12

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 40-41, 68-60, 94-72

 


Τελευταία νέα

Το ρεκόρ του Μαργαρίτη και η ξεχωριστή επίδοση του Πόρτερ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 84-66 στο πρώτο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και πλέον...

Στην ίδια κατηγορία