Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κάμερες, ηλεκτρονικό εισιτήριο, μία λέσχη ανά έμβλημα: Ο Βρούτσης ανακοίνωσε μέτρα

Δημοφιλή

Σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ανέλυσε τα μέτρα που παίρνει η Πολιτεία για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρούτσης τόνισε:

Mία λέσχη ανά έμβλημα: Κλείνουν όλες οι άλλες και όσοι δεν πειθαρχήσουν θα διωχθούν ποινικά. Η ομοσπονδία λεσχών που θα δημιουργηθεί, θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ηλεκτρονική εποπτεία – Κάμερες. Παλαιότερη προσπάθεια, αλλά απέτυχε. Νέο πλαίσιο με άμεση εφαρμογή. όλα τα γήπεδα ηλεκτρονικά με σύγχρονες κάμερες και οι οποίες θα βλέπουν ακόμα και τα αποδυτήρια. Δύο μέρες πριν η αστυνομική αρχή θα βρίσκεται στο γήπεδο και θα ελέγχει. Αν ο έλεγχος δείξει πλημμελή λειτουργία των καμερών τότε ο αγώνας θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας θα ελέγχει και ανήμερα του αγώνα τις κάμερες, αν πάλι διαπιστωθεί πρόβλημα ο αγώνας θα γίνεται χωρίς φιλάθλους.

Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας: Θα αποτελείται από 5 άτομα από υπουργεία και αρχές αναβαθμίζεται ο ρόλος τους και θα λειτουργούν έως ενδιάμεσοι για πρόστιμα και αποφάσεις.

Ενίσχυση διοικητικών μέτρων, ιδιαίτερα αυστηρά και αποτελεσματικά, άκρως αντικειμενικά ώστε να μην λειτουργήσει κάποιος με όρους επιλογής. Μέσα σε διάστημα 3 ημερών από την τέλεση τους αγώνα η ΔΕΑΒ θα αποφασίσει για την τιμωρία σε τρία επίπεδα. Ισχυρό μήνυμα μακάρι να μην εφαρμοστεί ποτέ, αν υπάρξει παράβαση οι ποινές θα επιβάλλονται αμέσως

Θεσμοθετείται ρήτρα παραβατικότητας. Από τα χρήματα από τη φορολογία του στοιχήματος, θα υπάρχει ποσοστό παρακράτησης που θα κατευθύνεται προς τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο ταυτοποίησης. Δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια πουν άρχισε πριν από 10 χρόνια. Στο κινητό τηλέφωνο το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στο εξής δεν θα μεταβιβάζεται αλλά θα διασταυρώνεται με την ταυτότητα στο κινητό. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναλαμβάνει την ολοκλήρωση. Το ζήτημα της ταυτοποίησης αυτών που μπαίνουν στο γήπεδο λύνεται οριστικά. Στο εξής θα ξέρουμε ποιος μπαίνει και πού κάθεται. Η αστυνομία θα παραμείνει παρούσα, αλλά με λιγότερες δυνάμεις.


Τελευταία νέα

Πασχαλινές ευχές από ΠΑΟΚ-Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλαν τις δικές τους ευχές σε όλο τον κόσμο για το Πάσχα. Οι...

Στην ίδια κατηγορία