Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ηττήθηκε πριν τον ΠΑΟΚ η Τόφας

Δημοφιλή

Ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στον όγδοο όμιλο του Basketball Champions League, τερματίζοντας στην τρίτη θέση και λίγες ημέρες πριν αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ στα Play in της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Τόφας Μπούρσα γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Πίναρ Καρσίγιακα με 98-71 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η επικείμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά δεδομένου πως αδυνατούσε να ακολουθήσει στο σκορ ακόμη και στις περιπτώσεις που φάνηκε ότι επέστρεφε στο παιχνίδι δηλώνοντας εκ νέου παρούσα, έχοντας τον Ζέλικο Σάκιτς σε αρκετά καλή μέρα σημειώνοντας 18 πόντους ενώ Όστιν Γουίλεϊ και Κάσιους Γουίνστον τον διαδέχθηκαν με 16.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα στο «Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Sports Hall», εκκινώντας με τους Κάσιους Γουίνστον, Ομάρ Προύιτ, Μπράιαν, Ζέλικο Σάκιτς και Όστιν Γουίλεϊ κόντρα στο 12-2 που είχε διαμορφωθεί κατά τα πρώτα λεπτά, η Τόφας σε πρώτη φάση κατάφερε να μειώσει σε 12-7, ωστόσο, μετά το τέταρτο λεπτό το προβάδισμα έφτασε σε διψήφια τιμή (17-7) με το τουρκικό κλαμπ να ελαττώνει εκ νέου τη διαφορά στους έξι για το 19-13. Σκορ που πειράχτηκε ξανά δεδομένου πως η Πίναρ Καρσίγιακα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 26-19.

Απάντηση στην εκρηκτική εμφάνιση της αντιπάλου της από πλευράς Τόφας δεδομένου πως κατά την έναρξη της δεύτερης περιόδου με διαδοχικούς πόντους των Όστιν Γουίλεϊ και Κάσιους Γουίνστον, αλλά το προβάδισμα αυξήθηκε στους 15 (40-25) στο 17ο λεπτό. Μετά το τρίποντο του Ζέλικο Σάκιτς, οι Τόλγκα Γκέτσιμ και Κάσιους Γουίνστον φρόντισαν να προσθέσουν επιπρόσθετους πόντους για τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 43-33.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο δεδομένου πως η Πίναρ Καρσίγιακα ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με τα καλάθια των Κενάν Σιπαχί και Νταρούν Χίλαρντ, διαμορφώνοντας το 47-33 με την Τόφας να επανέρχεται εκ νέου με τους Κάσιους Γουίνστον, Όστιν Γουίλι και Ζέλικο Σάκιτς να μειώνουν στους δέκα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι γηπεδούχοι αύξησαν το προβάδισμα στους 23 στο 27ο λεπτό με διαδοχικά τρίποντα. Στο τέλος του δεκαλέπτου, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 8-0 με καλάθια των Μπράιαν, Γουίλεϊ και Σάκιτς, και έχασε με 98-71 αφού μπήκε στην τελευταία περίοδο με 65-50.

Στην παρούσα φάση, η τουρκική ομάδα προσανατολίζει την προσοχή της στην επικείμενη εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπασακσεχίρ την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα, με την υποσημείωση πως το πρώτο παιχνίδι της σειράς των νοκ άουτ με το γκρουπ του Φώτη Τακιανού έχει οριστεί για την Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

 


Τελευταία νέα

Τα πιο γλυκά είναι ίσως μπροστά μας…

Παραμύθια δεν έμαθα να λέω. Παρότι στην αρχή της χρονιάς πίστευα ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει μεγάλα...

Στην ίδια κατηγορία