Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ήττα με κάτω τα χέρια για τον ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Με ήττα έφυγε από το ΣΕΦ ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος έχασε από τον Ολυμπιακό των 8 παικτών(!) με 77-62 για την 16η αγωνιστική της Basket League.

Ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Δικέφαλος και παρά τις απουσίες οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και έφτασαν σε μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα. Ντεμπούτο έκανε ο Μαρκίς Τάουνς, ο οποίος άφησε θετικές εντυπώσεις στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο 7-9 στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τους Πειραιώτες.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Χωρίς έντονο ρυθμό και με αστοχία εκατέρωθεν ξεκίνησε η αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Ο ΜακΝίς πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς, αλλά ο Τανούλης ισοφάρισε γρήγορα (2-2). Με καλάθι-φάουλ του Χάρισον πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά (4-5), αλλά και πάλι ο Τανούλης σκόραρε για το 6-5 στα μισά της πρώτης περιόδου.

Ο Τζάστιν Άλστον σκόραρε από μακριά σε ένα buzzer beater τρίποντο στη λήξη της επίθεσης, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα κάρφωσε για το 6-10.

Η αστοχία των δύο ομάδων διαμόρφωσε χαμηλό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Δικέφαλο να χαραμίζει αρκετές επιθέσεις, παίρνοντας προσπάθειες από τα 6.75 χωρίς επιτυχία.

Ο Μπραζντέικις κέρδισε καλάθι φάουλ 1.5 λεπτό πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου και μείωσε τη διαφορά στους τρεις (9-12). Με βολές τους Πίτερς και άστοχο λέι απ του Παπανικολάου ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του αγώνα, με το σκορ να είναι στο 12-14 και τους φιλοξενούμενους να έχουν επτά λάθη σε δέκα λεπτά!

Με μία βολή του Φρίντρικσον και καλάθι του ΜακΝίς ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο και τον ΠΑΟΚ mateco να βρίσκεται και πάλι στο +3 (14-17).

Δυναμική ήταν η παρουσία του Μαρκίς Τάουνς στο ντεμπούτο του, αυξάνοντας τη διαφορά στους πέντε (14-19) οκτώ λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Παπανικολάου μείωσε λίγο αργότερα, ενώ με τρίποντο ο Λούντζης ισοφάρισε για το 19-19, αναγκάζοντας τον Φώτη Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 7-0.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +4 (23-19) με τον Μπραζντέικις να σκοράρει κάτω τη ρακέτα και τον Δικέφαλο να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Το σερί του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τον Κάνααν να πετυχαίνει έμμεσο τρίποντο και να φτάνει στο +10 τη διαφορά (29-19). Ο Άλστον «ξεκόλλησε» τον ΠΑΟΚ από την επιθετική δυστοκία, μειώνοντας σε 29-21.

Με δύο διαδοχικά τρίποντα από Γκίλμορ και Μαργαρίτη οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν σε 34-27, οδηγώντας τον κόουτς Μπαρτζώκα σε τάιμ άουτ δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Μετά το τάιμ άουτ Μήτρου Λονγκ και Πίτερς σκόραραν πέντε πόντους (39-27), με τον Φώτη Τακιανό να έχει αρκετά παράπονα από τους παίκτες του και να ζητά νέο τάιμ άουτ.

Ο Τάουνς ευστόχησε σε δύο βολές στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 42-29.

Με 44% στο δίποντο και 27% στο τρίποντο τελείωσε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ, τη στιγμή που οι Πειραιώτες είχαν 50% και 35% αντίστοιχα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν 19 ριμπάουντ έναντι 18, που κατέγραψε ο Ολυμπιακός, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στα… λάθη, αφού σημείωσαν 11, μετά από 20 λεπτά.

Ο Τζαμάνι ΜακΝίς πέτυχε το πρώτο καλάθι του δευτέρου μέρους, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε απαντήσεις με Πίτερς και Κάνααν (47-31).

Δύο τρίποντα βρήκε ο ΠΑΟΚ mateco στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου με τον Γκίλμορ και τον Χάρισον, κάνοντας τη διαφορά μονοψήφια μετά από αρκετή ώρα (49-39). Στους 14 (55-41) ανέβηκε και πάλι η διαφορά, μετά από τρίποντο του Μπραζντέικις, ενώ στη συνέχεια τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, αφού έφτασε στους 19 πόντους (64-43).

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο, με τον Παπανικολάου να αυξάνει τη διαφορά στους 22 (65-43) και τον ΠΑΟΚ να χάνει αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με ΜακΝίς και Αρσενόπουλο (65-48) 6.5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Με διαδοχικούς πόντους του Τάουνς, ο ΠΑΟΚ μείωσε, ωστόσο δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ επί του Δικεφάλου με σκορ 77-62.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ mateco θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Πάτρας στο Παλατάκι, με το ματς να διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 77-62

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χασεκίδης: «Έκλεισε μία χρονιά πολύ πετυχημένη για το ανδρικό τμήμα χάντμπολ»

Την δική του δήλωση μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν του τμήματος Χάντμπολ ανδρών, έκανε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας...

Στην ίδια κατηγορία