Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ήττα για τον ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια

Δημοφιλή

Δεν τα κατάφερε στο Κλειστό γήπεδο Άνω Λιοσίων ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 99-91 από την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των Play out. Οι «ασπρόμαυροι» το «πάλεψαν» απέναντι στην Ένωση, έχοντας τις στιγμές τους στο παιχνίδι. Με σημείο αναφοράς τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό από την Αθήνα, όντας πιο άστοχος τόσο στο περιφερειακό σουτ. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αλάνθαστοι πίσω από τα 6,75, έχοντας σημειώσει 18 τρίποντα!

Από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Πόρτερ (28 π.), Φρίντρικσον (18 π.) και Μίχαλακ (16 π.). Το σύνολο του Στάθη Νεραντζάκη βρίσκεται πλέον στο 10-16 και πλέον το εισιτήριο για τα Play off θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στο Παλατάκι στην τελευταία αγωνιστική των Play out.

Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Πόρτερ, Μίχαλακ, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Δυναμικά μπήκε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση, με τους ΜακΡέι και Ραντλ να δίνουν το προβάδισμα στους γηπεδούχους, τιμωρώντας κάθε λάθος ή αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έφτασε μέχρι και στο +6 (11-10) στα μισά της πρώτης περιόδου, ωστόσο με δύο καλάθια του Φρίντρικσον κι ένα τρίποντο από τον Άλστον, ο Δικέφαλος έκανε δυνατό comeback στο ματς.

Με γκολ-φάουλ του Κουζμίνσκας οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν και πάλι στο +4 (16-12) τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Μάλιστα, ο Ραντλ ήταν αλάνθαστος από την περιφέρεια σκοράροντας το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο, κρατώντας το προβάδισμα για την ΑΕΚ τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου (19-16).

Ο Κουζμίνσκας κρατούσε τη διαφορά, αλλά ο KPJ με εύστοχες βολές μείωσε και πάλι στους δύο (21-19). Το προβάδισμα για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου, με τον Μίχαλακ να σκοράρει στο τέλος της επίθεσης (25-26). Ο Πόρτερ πέτυχε ένα σημαντικό καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Καράμπελας με buzzer beater τρίποντο και φάουλ διαμόρφωσε το 29-28.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Μιχάλη Τσαϊρέλη και νέο προβάδισμα για τον Δικέφαλο (29-30). Οι βολές του Φρίντρικσον έφεραν για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ mateco στο +3 (29-32) στο παιχνίδι. Αρκετά λάθη και αστοχία έφεραν τον Δικέφαλο αρκετά πίσω στο σκορ. Η ΑΕΚ με τον Κουζμίνσκας, τον Νετζήπογλου και τον Κουζέλογλου έφτασε στο +7 (40-33), εκμεταλλευόμενη κάθε αδράνεια των φιλοξενούμενων. Μείωσε στους πέντε η ομάδα του Νεραντζάκη (42-37) με Άλστον και Φρίντρικσον τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Μίχαλακ πέτυχε ένα τρίποντο φτάνοντας στον πόντο, ωστόσο ο Κουζμίνσκας απάντησε δευτερόλεπτα αργότερα για το 46-42 περίπου 2,5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Μίχαλακ μείωσε στον πόντο (48-47) ένα λεπτό πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου, ωστόσο με μια βολή του Χατζηδάκη διαμορφώθηκε το 49-47 του πρώτο ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ mateco, μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, είχε 50% ευστοχία στο δίποντο και 45% στο τρίποντο, τη στιγμή που η αθηναϊκή ομάδα είχε 47% και 56% αντίστοιχα. Κυριάρχησαν οι «ασπρόμαυροι» στα ριμπάουντ (20 έναντι 17), ενώ στα λάθη υπήρξε η απόλυτη ισορροπία, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν από επτά.

Με ένταση και μάχες και στα δύο μέρη του παρκέ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Κουζμίνσκας παρέμεινε το σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας πέντε πόντους στα δύο πρώτα λεπτά. Οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν με Άλστον και Πόρτερ, μειώνοντας στους τέσσερις (56-52). Άλστον και Πόρτερ συνέχισαν να σκοράρουν, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν τη διαφορά χάρη στους Χατζηδάκη και Ραντλ. Στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, η ομάδα του κόουτς Νεραντζάκη ήταν πίσω στο σκορ με έξι (65-59), μετά από τον τρίποντο του Μίχαλακ και την «απάντηση» του ΜακΡέι.

Με μία βολή του KPJ και με ένα εντυπωσιακό καλάθι με προσωπική ενέργεια οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στους τέσσερις (65-62) περίπου 3,5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Τσαϊρέλης, μάλιστα, δευτερόλεπτα αργότερα με δύο βολές έφτασε τη διαφορά στον πόντο (65-64). Ο Καράμπελας με τρίποντο αύξησε το προβάδισμα της Ένωσης, ωστόσο ο Πόρτερ με εύστοχες βολές έκανε το 68-66. Η ΑΕΚ έφτασε και πάλι στο +7 στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, ενώ με ένα ακόμη buzzer beater τρίποντο του Καράμπελα έφτασε στο +10 (78-68).

Εντυπωσιακό καλάθι πέτυχε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στα πρώτα δευτερόλεπτα του τέταρτου δεκαλέπτου, ωστόσο του έγινε και φάουλ, το οποίο δεν δόθηκε από τους διαιτητές. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τη διαφορά στους οκτώ (83-75), μετά από τρίποντο του Μαργαρίτη κι άμεση «απάντηση» του Ραντλ. Δυνατή στο περιφερειακό σουτ ήταν η Ένωση, βρίσκοντας λύσεις τόσο από τον Ραντλ, όσο και από τον Νετζήπογλου, εκμεταλλευόμενη τη δυσκολία του ΠΑΟΚ να σκοράρει από μακριά. Ο Φρίντρικσον με συναπτά καλάθια κράτησε τους Θεσσαλονικείς στο παιχνίδι, ωστόσο η διαφορά ήταν στους επτά (86-79) στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Με ηγέτη τον Ισλανδό πόιντ γκαρντ ο Δικέφαλος έψαξε την ανατροπή στα τελευταία λεπτά, ωστόσο η αθηναϊκή ομάδα ήταν εντυπωσιακή πίσω από τα 6,75. Ο Κουζμίνσκας συνέχισε να τιμωρεί τον ΠΑΟΚ από μακριά, κρατώντας σταθερά τη διαφορά στους δέκα (99-89) 1,5 λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Ο Δικέφαλος έκανε ό,τι μπορούσε με τον Πόρτερ να σκοράρει, ωστόσο ήταν πλέον αργά για να ανατρέψει το σκορ της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ, τελικά, επικράτησε με 99-91 επί του ΠΑΟΚ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 27 Απριλίου, όταν θα υποδεχθεί το Μαρούσι στην τελευταία αγωνιστική των Play out.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ mαteco: 99-91

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 49-47, 78-68, 99-91

Τα στατιστικά του ματς:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία