Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Τούμπα σβήνει τα 64 κεράκια της

Δημοφιλή

Τα 64α …γενέθλια του γιορτάζει σήμερα το γήπεδο της Τούμπας, που εξακολουθεί να στεγάζει τον ΠΑΟΚ, παρά το προχωρημένο-ακόμη και υπέργηρο-της ηλικίας του.

Ο πρώτος αγώνας στην Τούμπα διεξήχθη την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 1959 με αντίπαλο την ΑΕΚ. Και είχε διάρκεια δύο 35λεπτα.

Φυσικά, τα 15 χιλιάδες εισιτήρια του φιλικού αγώνα (1-0 με σκόρερ τον Κιουρτζή) είχαν εξαντληθεί. Η παρουσία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, ωστόσο παραβρέθηκαν αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης του. Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι η μπάλα για την πρώτη σέντρα έπεσε από αεροπλάνο, που νωρίτερα είχε απογειωθεί από τη βάση του Σέδες. Στο ημίχρονο του αγώνα ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου η χορήγηση 50 χιλιάδων δραχμών από τις διοικήσεις της Ιονικής, Λαϊκής και Εμπορικής τράπεζας για την αποπεράτωση των εργασιών του γηπέδου.

Στις 25 Οκτωβρίου 1959 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος στην Τούμπα με αντίπαλο τον Μ. Αλέξανδρο Κατερίνης (3-2). Το παιχνίδι είδαν πέντε χιλιάδες φίλαθλοι, μεταξύ αυτών και 500 φίλοι της ομάδας της Πιερίας. Ωστόσο, το πρώτο επίσημο ματς είχε διεξαχθεί ένα μήνα νωρίτερα. Ηταν για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου, όταν ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 8-1 τον Κεραυνό.


Τελευταία νέα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 85χρονος που πυροβόλησε αδέσποτο

Αδέσποτο σκύλο τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο 85χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Δήμου Δέλτα για παραβίαση της νομοθεσίας...

Στην ίδια κατηγορία