Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η σχέση Μπότο-Κάστρο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Δημοφιλή

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA για τον Λουίς Κάστρο, που είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς είναι ο νέος προπονητής της Αλ Νασρ και συνεπώς του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Συγκεκριμένα, ο Ζοσέ Μπότο ήταν εκείνος που προσέλαβε τον Κάστρο στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, σκιαγραφώντας το προφίλ του νέου προπονητή της Αλ Νασρ:

«Γνωρίζω τον Λουίς πολύ καλά, είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, πολύ σωστός, αφοσιωμένος σε πολλά πράγματα που υπάρχουν στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, ακόμα στον ​​τρόπο που τα ΜΜΕ προσεγγίζουν το παιχνίδι. Πίστευα ειλικρινά ότι θα είχε κάποια δυσκολία στην προσαρμογή του σε ό,τι αφορά όλα όσα γίνονται εκτός γηπέδου γιατί είναι επαγγελματίας που δεν φωνάζει σε κανέναν. Και ήταν έκπληξη για μένα να τον βλέπω να απαντά με σκληρό, μερικές φορές ακόμη και επιθετικό τρόπο, στις συνεντεύξεις», είπε αρχικά ο Μπότο και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όχι επειδή δεν είχε αυτή την ικανότητα προσαρμογής, αλλά επειδή είναι πιο ήρεμος προπονητής, επικεντρωμένος στη δουλειά του. Δεν είχα καμία αμφιβολία, από την άλλη, ότι θα έκανε την Μποταφόγκο μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες στη Βραζιλία».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποφασίσει να τον φέρει τότε στην Σαχτάρ, ο Ζοσέ Μπότο είπε: «Πήγαμε να τον αναζητήσουμε γιατί η Σαχτάρ έχει έναν πολύ μοναδικό τρόπο παιχνιδιού και ο Λουίς είχε ήδη δείξει σε συλλόγους όπως η Ρίο Άβε ότι ήταν πιστός σε ένα στυλ που μας άρεσε και, ως εκ τούτου, ήταν μια φυσική επιλογή μετά την αποχώρηση του Πάολο Φονσέκα. Η Σαχτάρ δεν ήταν ποτέ ομάδα που αλλάζει παίκτες ανάλογα με τον προπονητή και το αντίθετο. Και είχαμε αθλητές στην ομάδα με προφίλ που πάντα εκτιμούσε, οπότε λειτούργησε τέλεια».

Για την θητεία του στην Σαχτάρ και για το στυλ διαχείρισης που εφάρμοσε: «Ενίσχυσε πολλούς παίκτες, εκτόξευσε άλλους και είδε αρκετούς να κατακτούν εξέχουσα θέση υπό τις εντολές του. Κερδίσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ εμείς είχαμε μια ομάδα που ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου κάτω των 21 ετών. Δεν φοβόταν ποτέ να αντιμετωπίσει τους μεγάλους παίκτες, έπαιζε πάντα επιθετικά και θαρραλέα, ρισκάροντας. Αυτό ήταν που το έκανε πρώτο στη λίστα μας».


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία