Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η προθεσμία που έχει ο ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή λίστα

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε ρυθμούς νέας σεζόν σιγά-σιγά και θέλει μέχρι τις 21 Ιουνίου που ξεκινά η προετοιμασία, να έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του.

Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα και για να… δέσει το σύνολο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το περισσότερο γκρουπ μαζί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Θυμίζουμε πως ο Ζοσέ Μπότο σε συνέντευξή του στο OPEN τόνισε πως στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να έχει διαμορφωθεί το 90% του ρόστερ μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν και μια ακόμη υποχρέωση να έχουν στο μυαλό τους, καθώς η ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια του Β’ προκριματικού γύρου του UEFA Europa Conference League κλείνει στις 15 Ιουλίου.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στον θεσμό για τον ΠΑΟΚ ξεκινούν στις 21 Ιουλίου, έτσι την Παρασκευή που προηγείται (15/7) ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα πρέπει να αποφασίσει ποιους θα έχει στην διάθεσή του. Να σημειωθεί βέβαια ότι διατηρεί το δικαίωμα για δύο προσθαφαιρέσεις μέχρι και 24 ώρες πριν τον πρώτο αγώνα.

Από εκεί και πέρα, η UEFA έχει ήδη ενημερώσει τις ομάδες ότι πρέπει να δηλώσουν τις λίστες τους για τους ομίλους των διοργανώσεών της μέχρι την Παρασκευή 2/9.

Όπως συνέβη τις τελευταίες σεζόν, ένας παίκτης θα μπορεί να παίξει σε αυτή τη φάση των ομίλων με διαφορετική ομάδα από αυτή που έπαιξε στα προκριματικά. Από εκεί και πέρα, η επόμενη προθεσμία δήλωσης παικτών που έχει οριστεί από την UEFA λήγει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου του 2023, αμέσως μόλις λήξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Οι σύλλογοι θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν τρεις νέους παίκτες για τη φάση των «16» στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και οι τρεις νέοι παίκτες μπορεί να συμμετείχαν σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA την ίδια σεζόν.

Έτσι, οποιοσδήποτε από τους τρεις θα μπορούσε να είναι στη φάση των ομίλων για έναν σύλλογο και στις νοκ-άουτ φάσεις για έναν άλλο.


Τελευταία νέα

Φερστάπεν: «Ούτε με 250 εκ. στη Mercedes»

Μεταγραφικό «ντόμινο» αναμένεται στην Formula 1 μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης του Λιούις Χάμιλτον στην Ferrari το 2025, καθώς...

Στην ίδια κατηγορία