Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η πρόοδος του ΠΑΟΚ: Από το 0-0 της Τούμπας με την Μπεϊτάρ μέχρι το 1-2 της Φρανκφούρτης

Δημοφιλή

Στην αρχή μπορεί να το λέγαμε για πλάκα. Στην συνέχεια, κάποιοι άρχισαν να τον πιστεύουν. Τώρα, πια κανείς δεν γελάει. Ο ΠΑΟΚ παίζει τόπι και όντως πια παραμιλάει όλη η Ευρώπη!

Η Ευρώπη αρχίζει και στρέφει το βλέμμα της για να δει, ποια είναι αυτή η ομάδα που είναι αήττητη φέτος από τον Ιούλιο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Ποια είναι αυτή η ομάδα που έχει αισίως φέτος 8 νίκες σε 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια;

Ποια είναι αυτή η ομάδα που ταπείνωσε δις την προπέρσινη κάτοχο του Europa League και καπάρωσε την πρωτιά του ομίλου μία αγωνιστική πριν το τέλος;

Ποια είναι αυτή η ομάδα που ξεκίνησε από τον ταπεινό δεύτερο προκριματικό και παίζοντας με το μαχαίρι στο λαιμό, απέχει από τον τελικό του Conference League ακριβώς όσες προκρίσεις (τρεις) σε νοκ-άουτ πήρε το καλοκαίρι;

Θα πάρει σε όλους καιρό να καταλάβουν το μέγεθος αυτού που πέτυχε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της προπερασμένης Πέμπτης. Διότι, είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί ακόμα το πόσο σημαντικό, πόσο δύσκολο, πόσο συνταρακτικό ήταν αυτό που συνέβη στο σπιτικό της Φρανκφούρτης.

Σε πρώτη ανάγνωση, ο Δικέφαλος κέρδισε (εντός κι) εκτός έδρας μια ομάδα της πρώτης επτάδας της Bundesliga, με πολλαπλάσιο μπάτζετ, μια ομάδα που δινόταν ως τρίτο φαβορί από τους μπουκ για την κατάκτηση του Conference League.

Την κέρδισε σε ένα ματς, το οποίο λύσσαξε να το πάρει. Την κέρδισε σε ένα ματς, στο οποίο είχε υποσχεθεί εκδίκηση για την ήττα της Τούμπας. Την κέρδισε στα ίσα και παλικαρίσια, δίχως τον αναντικατάστατο Μπάμπα Ράχμαν.

Σε δεύτερη ανάγνωση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα γύρο. Θα τον ξαναδούμε στην Ευρώπη σε νοκ-άουτ το βράδυ της 7ης Μαρτίου, ενώ κάποιοι από τους εγχώριους ανταγωνιστές του (όπως και οι δεύτεροι των ομίλων του Conference, όπως η Αϊντραχτ) θα χρειαστεί να παίξουν διπλούς νοκ-άουτ αγώνες τον Φεβρουάριο για να προκριθούν στους «16».

Ο Δικέφαλος θα μάθει στις 23 Φεβρουαρίου τον προσεχή του αντίπαλο στους «16», ο οποίος θα είναι κάποιος νικητής των νοκ-άουτ αγώνων ανάμεσα σε κάποιον δεύτερο του Conference League απέναντι σε κάποιον τρίτο του Europa League.

Αυτός δεν μπορεί να είναι κάποια άλλη ελληνική ομάδα, ενώ το επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως ο επαναληπτικός για την φάση των «16» θα διεξαχθεί δεδομένα στην Τούμπα στις 14 Μαρτίου.

Οι ασπρόμαυροι έφτασαν με το σπαθί τους ως εδώ και πλέον μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς της προσπάθειας τους, κάνοντας όνειρα για κάτι ακόμα πιο μεγάλο.

Κάτι πραγματικά απίστευτο, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν με ένα στείρο, μίζερο, προβληματικό 0-0 απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, τόσο που ελάχιστοι πίστευαν στο οτιδήποτε…


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία