Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η πιο… γλυκιά ισοπαλία στην ιστορία του!

Δημοφιλή

Η 9η Ιουνίου 1985 είναι μια ιδιαίτερη ημερομηνία για τον ΠΑΟΚ, μια κι εκείνη την ημέρα εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση  του δεύτερου πρωταθλήματός του.

Απέμεναν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 1984-85 κι ο ΠΑΟΚ μετρούσε 44 βαθμούς έναντι 41 του Παναθηναϊκού. Ο Δικέφαλος θα εξασφάλιζε και μαθηματικά τον τίτλο, αν νικούσε τον Πανιώνιο ή αν έφερνε το ίδιο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό, που όμως είχε (θεωρητικά) εύκολο έργο, μια και θα υποδέχονταν τον ήδη υποβιβασμένο Πιερικό.

H αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου 1985 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης διεξήχθη τέσσερις ημέρες μετά τη θριαμβευτική πρόκριση (4-0) του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου επί του Παναθηναϊκού και μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδισε δεύτερη κυβερνητική θητεία. Ο Βάλτερ Σκότσικ έκλεισε τους παίκτες του στο ξενοδοχείο μετά τη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (για ένα βράδυ), θέλοντας να τους κρατήσει «προσγειωμένους» ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Κόντρα στους «κυανέρυθρους» οι παίκτες του Σκότσικ κοίταξαν κυρίως πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Η υπερπροσπάθεια στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, το γήπεδο-χωράφι της Νέας Σμύρνης κι ο καύσωνας (38 βαθμοί Κελσίου) ήταν οι καθοριστικοί ανασταλτικοί παράγοντες για κάτι περισσότερο. Και το τελικό 0-0 «μιλούσε» από μόνο του για την ποιότητα του αγώνα.

Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Γεωργιάδης του συνδέσμου Δράμας.

Πανιώνιος: Φιλιππής (46΄ Μανίκας), Μπέριος, Γραβάνης, Εμβολιάδης, Μπαρζόφ, Λαζάρου, Λίμα, Γεωργιάδης, Καναράς, Καραμίχαλος (77΄ Αποσπόρης), Μαυρίκης.

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Μπανιώτης, Γιούρισιτς, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Τσουρέλας, Σίγγας (71΄ Καρασαββίδης), Βασιλάκος, Πάπριτσα, Κωστίκος, Δημόπουλος (46΄ Αλεξανδρίδης).

*O αγώνας της Νέας Σμύρνης είχε ολοκληρωθεί κι όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άκουγαν τη ραδιοφωνική μετάδοση από το παιχνίδι του Ολυμπιακού σταδίου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Πιερικού. Από το 65΄ της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ ο Μιχάλης Τζέπτιμπης είχε ισοφαρίσει σε 2-2 (ο ίδιος είχε ανοίξει το σκορ στο 16΄ και ακολούθησαν τα δύο γκολ του Κάβουρα, αλλά και το χαμένο πέναλτι του Σαραβάκου), αποτέλεσμα που έχριζε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ μετά από εννέα χρόνια (ένα μήνα νωρίτερα ο Πιερικός είχε κόψει βαθμό και από τον ΠΑΟΚ, υποχρεώνοντάς τον σε ισοπαλία με 1-1 στο ματς της Κατερίνης). Έτσι κι έγινε. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, σηκώνοντας στα χέρια τον προπονητή τους. Και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα και τους δύο χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες (συνολικά είχαν διατεθεί 9.180 εισιτήρια). Ας σημειωθεί ότι στις κερκίδες είχαν βρεθεί και οπαδοί του Παναθηναϊκού, που ήλπιζαν σε νίκη του Πανιωνίου προς όφελος της δικής τους ομάδας. Πάντως, πριν την έναρξη του αγώνα είχε ακουστεί από τα μεγάφωνα του γηπέδου ότι «ο Πανιώνιος παίζει μόνο για τον Πανιώνιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο (27/7) στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Πολύ καλός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο (27/7) αφού θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Ενδέχεται,...

Στην ίδια κατηγορία