Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η έκθεση του ΝΒΑ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ

Δημοφιλή

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως προχωρούν με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς οι συζητήσεις μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας. Βασικός στόχος είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ενοποίηση των δυο λιγκών (Eurocup και BCL) σε μια. Μελλοντικά θεωρούν οι τεχνοκράτες των δυο πλευρών πως η παρουσία δυο ευρωπαϊκών διοργανώσεων (της Ευρωλίγκα κι αυτής που θα προκύψει από την ενοποίηση), θα βοηθούσε το άθλημα να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, χορηγούς και επικερδέστερες συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Υπάρχει μια σχετική έκθεση που συνέταξε το ΝΒΑ το οποίο επίσης παίζει συμβουλευτικό ρόλο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις της Euroleague με τη FIBA, για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να στηθεί μια νέα τάξη πραγμάτων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Υπάρχει αυτή την φορά συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα βγει επιτέλους λευκός καπνός.

Η Ευρωλίγκα θα κληθεί έτσι κι αλλιώς να πάρει κάποιες αποφάσεις. Οι φωνές που αναφέρουν πως οι ρωσικές ομάδες πρέπει να επιστρέψουν αυξάνονται. Ήδη γίνεται συζήτηση για παρουσία Ρώσων αθλητών στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκα θέλουν να κρατήσουν και τη Μονακό. Κρίνουν επίσης σημαντική την παρουσία της Παρτιζάν που παίζε με wildcard. Θέλουν και την 4η ομάδα από την Ισπανία (Βαλένθια). Υπάρχουν και 13 ομάδες με πολυετή συμβόλαια…

Το μοντέλο πρέπει όμως να αλλάξει. Η Ευρωλίγκα πρέπει να αποτινάξει από πάνω της την «ρετσινιά» του «κλειστού κλαμπ». Η επανασύνδεση με τα εθνικά πρωταθλήματα είναι αναγκαία όπως και η κατανόηση πως οι εθνικές ομάδες  δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά στις ευρωπαϊκές λίγκες.


Τελευταία νέα

Έπος! Το Ζάρι σε «ασπρόμαυρη» διασκευή (video)

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Μετά το «Μade in...

Στην ίδια κατηγορία