Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η εξέλιξη κι οι μεταγραφές

Δημοφιλή

Τα φιλικά της Κύπρου ήταν ωραία φιλικά για να περνάει η ώρα, ειδικά αν κανείς έχει αποφασίσει να μποϊκοτάρει το μουντιάλ του Κατάρ και δεν έχει κάτι άλλο ποδοσφαιρικό να περάσει την ώρα του.

Γενικά, στα φιλικά δε δίνω μεγάλη σημασία, θεωρώ ότι είναι υπέρβαση να καταφέρεις να δεις ένα από το 1’ ως το 90’. Συνήθως δε μου συμβαίνει. Γενικά, δεν μπορώ να βλέπω παιχνίδια, στα οποία δεν υπάρχει προφανές κίνητρο.

Για τους προπονητές, αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά, προφανώς έχουν κάτι να δουν. Απ΄ αυτά τα λίγα που κατάλαβα από τα φιλικά της Κύπρου, μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε κάτι αρνητικό. Για την ακρίβεια, επιβεβαιώνει την πορεία των τελευταίων προ της διακοπής αγώνων, της συμπαγούς και πραγματικής ομάδας, που καταφέρνει να βγάζει τις αρετές της μέσα στο γήπεδο.

Όταν πολλοί έβλεπαν μια ομάδα για τα… μπάζα, απόρροια της απογοήτευσης από τα αποτελέσματα και της κακής εικόνας, ήμουν απ΄ αυτούς που έλεγαν ότι αυτό το ρόστερ δεν είναι πέταμα, έχει ποιότητα και μπορεί να πετύχει πράγματα. Όχι να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά η 2η-3η θέση είναι σαφέστατα στις δυνατότητές του.

Ο Λουτσέσκου κατάφερε να το φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, κατάφερε να “ξυπνήσει” παίκτες, που φαίνονταν ότι είχαν χάσει το τρένο και έχοντας βάλει το νερό στο αυλάκι, βάζει ολοένα και περισσότερα κομμάτια στην ποδοσφαιρική του εξίσωση. Ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά διευρύνει το ρόστερ του και τις επιλογές του προπονητή του. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα που υπάρχει ποιότητα και αυτή η ομάδα αρχίζει να λειτουργεί και να παίζει καλύτερα.

Σε μια ομάδα που παίζει καλά, όλοι φαίνονται καλύτεροι και το αντίθετο.

To δεύτερο μισό της σεζόν δεν προμηνύεται άσχημο, για την ακρίβεια προμηνύεται καλύτερο από το πρώτο.

Παρόλα αυτά που έχουν στρώσει, είναι ωστόσο ξεκάθαρο, ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάποιες “ενέσεις” ποιότητας πρώτης γραμμής.

Είναι ξεκάθαρο τι του λείπει κατά κύριο λόγο, σ΄ αυτή τη φάση που ήταν χρήσιμη περισσότερη ποιότητα στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου και ποιότητα γενικώς στα άκρα της άμυνας.

Αντιλαμβάνομαι την ερώτηση της εποχής, αλλά δεν ξέρω τί και αν θα πάρει τελικά ο ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πραγματικά κρίμα, να μην ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν και κυρίως ενόψει του κρίσιμου διμήνου Ιανουάριος – Φεβρουάριος, που υπάρχει ο κίνδυνος να κριθούν τα πάντα (κίνδυνος, καθώς αν κριθούν τα πάντα τότε, δεν θα είναι για καλό).

Το πρωτάθλημα διακόπηκε στις 13 Νοεμβρίου, είμαστε στις 6 Δεκεμβρίου, πέρασαν 20 μέρες και πλέον και πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει κινηθεί ως τώρα να πάρει αυτό που του λείπει.

Δεν ξέρω τί νόημα έχει αυτή η καθυστέρηση και δεν ξέρω πραγματικά τί νόημα θα έχει, αν ο ΠΑΟΚ κάνει τις (όποιες) κινήσεις του αργά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Έχω ξαναγράψει ότι το μείζον είναι στις 4 Ιανουαρίου, στο παιχνίδι με τον Άρη στην Τούμπα, να υπάρχει έτοιμος παίκτης για να παίξει.

Αν οι μεταγραφικές κινήσεις μείνουν για το τέλος του Ιανουαρίου, πραγματικά αναρωτιέμαι τί νόημα θα έχει να γίνει τότε μεταγραφή…


Τελευταία νέα

Ο γνωστός του Έκονγκ στην Μπριζ

Μπορεί ο Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ να έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο κατά πάσα πιθανότητα κομμάτι της φετινής...

Στην ίδια κατηγορία