Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

H Toύμπα των ευρωπαϊκών ανατροπών!

Δημοφιλή

Οι ευρωπαϊκές προκρίσεις του ΠΑΟΚ στην έδρα του, όταν χρειάστηκε ν’ ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου ματς μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Στην προπέρσινη εντυπωσιακή του πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κάνει δύο ανατροπές στην Τούμπα. Στις αρχές του προπερασμένου Αυγούστου κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει την Μποέμιαν για το γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς στο Δουβλίνο γνώρισε την ήττα με 2-1, με τον Ολιβέιρα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 78΄ της αναμέτρησης. Στη ρεβάνς της 12ης Αυγούστου (φωτ.) ο Δικέφαλος είχε πετύχει και τα δύο γκολ της νίκης του με 2-0 πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου (4΄ Σβαμπ, 28΄ Μπίσεσβαρ). Είχε, όμως, και μια σημαντική απώλεια, μια κι ο Ολιβέιρα είχε υποστεί μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Την ίδια ημέρα οριστικοποιήθηκε κι η μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να συμμετάσχει στα πλέι οφ, αντιμετωπίζοντας τη Μίντιλαντ. Πριν καλά συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στη ρεβάνς της Τούμπας, ο Δικέφαλος είχε ήδη ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα χάρη στα γκολ των Ζίβκοβιτς (20΄) και Βιεϊρίνια (26΄). Οι Δανοί δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και με την κεφαλιά του Χεγκ στο 80΄ οδήγησαν το ματς στην παράταση. Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε το πρώτο κιόλας χτύπημα των αντιπάλων και στο τέλος οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την επικράτησή τους με 5-3.

ΕΔΙΩΞΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Θύμα έκπληξης είχε πέσει η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της άσημης πορτογαλικής Λεϊσόες για τον α΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2002-03, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Στη ρεβάνς, όμως, της 3ης Οκτωβρίου 2002 (είχαν διατεθεί μόλις 5.960 εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ αποκατέστησε την τάξη. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, είχε πετύχει δύο γκολ (15΄ Σαλπιγγίδης, 17΄ Οκκάς), παραβιάζοντας άλλες δύο φορές την αντίπαλη εστία στο β΄ μέρος (57΄ Κουτσόπουλος, 79΄ Οκκάς), μέχρι οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν προς το τέλος για το 4-1.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το όνομα της Ζίμπρου δεν τρόμαζε κανέναν στην κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (σεζόν 2014-15), ωστόσο το 1-0 στο Κισινάου  σήμανε συναγερμό ενόψει της ρεβάνς. Στο δεύτερο παιχνίδι, πάντως, κόντρα στους Μολδαβούς, που είχε διεξαχθεί στις 28 Αυγούστου 2014 (14.843 εισιτήρια), ο Δικέφαλος «καθάρισε» εύκολα με 4-0 με τα γκολ των Περέιρα (11΄), Αθανασιάδη (45΄), Μακ (79΄) και Μάρτενς (84΄), εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι από το 42΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

ΤΟ…ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Η ήττα με 2-1 στο Ζάγκρεμπ από τη Λοκομοτίβα για το β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2015-16 είχε δημιουργήσει αμφιβολίες ως προς την πρόκριση της ομάδας του Ιγκόρ Τούντορ στην επόμενη φάση. Η ρεβάνς, ωστόσο, της 23ης Ιουλίου 2015 μπροστά σε περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φιλάθλους (11. 861 εισιτήρια) εξελίχτηκε σε… πάρτι για τους γηπεδούχους, μια και στο 14΄ το σκορ είχε πάει στο 3-0 με τα γκολ των Λούκας, Μακ και Πέλκα. Το ημίχρονο έκλεισε με 4-0 (34΄ Κίτσιου), ενώ το τελικό 6-0 είχε διαμορφωθεί με τα τέρματα των Αντριάσεβιτς (αυτογκόλ 59΄) και Μακ (84΄).

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΜΠΣ

Ηταν στις 9 Νοεμβρίου 2000, όταν ο Δικέφαλος απέκλειε την Ουντινέζε για το β΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο ματς στο Φρίουλι και το έργο της στη ρεβάνς της Τούμπας ήταν πολύ δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν ο αγώνας είχε μπει στο τελευταίο 20λεπτο και οι γηπεδούχοι δεν είχαν βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (στο 57΄ ο Οκκάς είχε κεφαλιά στο δοκάρι). Τη λύση έδωσαν τελικά οι παίκτες, που ήρθαν από τον πάγκο. Στο 74΄ ο Καμπς (έντεκα λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο παιχνίδι) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Και μια ακόμη κεφαλιά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο 103΄ έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 108΄ ο Φρούσος, που επίσης είχε έρθει ως αλλαγή από τον πάγκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία