Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H απάντηση της εταιρίας του VAR στον Αλέξη Κούγια

Δημοφιλή

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Κούγιας, μεταξύ άλλων, άφησε υπόνοιες αναφορικά με τη σχέση του προέδρου της Indigital Α.Ε, της εταιρίας που τρέχει το VAR στην Ελλάδα, Κώστα Ρούπτσο, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η συγκεκριμένη εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η εταιρία μας INDIGITAL Α.Ε., συνεργάστηκε με τον Ισπανικό Κολοσσό MEDIAPRO και διεκδίκησε και κέρδισε το 2018 μέσω διεθνούς διαγωνισμού το έργο παροχής υπηρεσιών VAR για 5 έτη. Η ένωση των ανωτέρω εταιριών σε όλες τις επιτόπιες επιθεωρήσεις των κλιμακίων της FIFA, έχει δεχτεί συγχαρητήρια για τις υποδομές και τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στο έργο.

Υπογραμμίζουμε ότι η ένωση εταιρών φέρει ευθύνη για την ορθή λειτουργία του συστήματος VAR, η οποία ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Η ορθή λειτουργία του συστήματος εξαντλείται στην παροχή των σημάτων στους διαιτητές, γεγονός που σημαίνει ότι η ευθύνη των αποφάσεων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τους διαιτητές.

Η λειτουργία του VAR μπορεί να αμφισβητηθεί μόνο στην περίπτωση που τεχνικά δεν είναι σε θέση να προσφέρει το τηλεοπτικό σήμα στους διαιτητές. Η εταιρεία μας δίνοντας πάντα πολύ μεγάλη σημασία στο να αντιμετωπίζει και να θεραπεύει τεχνικές αρρυθμίες, αναφέρει ότι τέτοιο ζήτημα έχει συμβεί μόνο μία φορά στα 4,5 χρόνια λειτουργίας στα οποία έχουν καλυφθεί περισσότεροι από 1000 αγώνες και αφορά μόνο τη μη διασύνδεση μίας super slow camera της NOVA στην πρεμιέρα του VAR στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι η INDIGITAL έχει ενημερώσει την Superleague από τον Νοέμβριο του 2023 σε σύσκεψη τεχνικής ανάλυσης για δυνατότητα αναβάθμισης υπηρεσιών με GLT & SemiAutomated Offside line, ότι μετά τη λήξη του συμβολαίου της το ερχόμενο καλοκαίρι δεν επιθυμεί τη συνέχιση του έργου του VAR στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε προσφέρει μέχρι σήμερα, το οποίο ήταν αποτέλεσμα πολύ δύσκολης και πιεστικής δουλειάς κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αφορμή της ενασχόλησης μας με το VAR ήταν και είναι η αγάπη της εταιρίας και των μετόχων της για τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο, στο σημείο αυτό όμως η εταιρία στρέφει τους επενδυτικούς τους ορίζοντες σε άλλα πεδία του τομέα Αθλητισμός & Τεχνολογία και όχι στις υπηρεσίες VAR.

Διευκρινίζουμε τέλος ότι ουδεμία επιχειρηματική σχέση ή συνεργασία υφίσταται ανάμεσα στην εταιρία μας και στα πρόσωπα που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Όρθιος» στην Αθήνα κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ!

Για την 24η αγωνιστική της Women's Football League, ο ΠΑΟΚ Morris ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό,...

Στην ίδια κατηγορία