Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Γονάτισε» το Περιστέρι η ΠΑΟΚΑΡΑ!

Δημοφιλή

Εμφανώς κουρασμένος ήταν ο ΠΑΟΚ mateco στο σημερινό (21/10) παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι για την 3η αγωνιστική της Basket League. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 69-64 στο κλειστό της Πυλαίας!

Οι «ασπρόμαυροι» επέκτειναν τις νίκες τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, όντες αήττητοι για τρία συναπτά ματς. Πλέον, ο Δικέφαλος έχει ρεκόρ 2-1 και… κοιτάζει ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απελπιστικά άστοχος στο περιφερειακό σουτ, ωστόσο κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη-ψυχολογίας, σπάζοντας παράλληλα το αρνητικό σερί κόντρα στο Περιστέρι

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Μαργαρίτη και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι το Περιστέρι, που βρέθηκε μπροστά με τέσσερις πόντους (2-6) στα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι ΜακΝίς, Χάρισον και Φρίντρικσον ήρθαν για να δώσουν λύσεις στην επίθεση των «ασπρόμαυρων». Εντυπωσιακός ήταν ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας οκτώ πόντους, δύο ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο σε έξι λεπτά.

Το Περιστέρι μείωσε τη διαφορά στον πόντο (18-17) αναγκάζοντας τον Φώτη Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ. Χωρίς συγκέντρωση και με διαδοχικά λάθη εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο παρκέ, μετά το τάιμ άουτ. Τόσο ο Τζέιλεν Χαντς, όσο και ο Νέιτ Ρένφρο εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια του ΠΑΟΚ στην επίθεση και έδωσαν στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα με τέσσερις (18-22).

Με τραυματισμό του Έλβαρ Φρίντρικσον και αποχώρησή του από το παρκέ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με το σκορ να είναι στο 19-22.

Η κατάσταση του Ισλανδού πόιντ γκαρντ δεν ήταν ανησυχητική και πέρασε ξανά στο παρκέ στα μισά της περιόδου. Το Περιστέρι, όμως, κατάφερε να χτίσει ένα σερί και να πάρει προβάδισμα επτά πόντων (23-30). Χωρίς πολλά καλάθια και με τον ΠΑΟΚ mateco να είναι απίστευτα άστοχος στο περιφερειακό σουτ, κύλησε η δεύτερη περίοδος.

Με buzzer beater καλάθι του Σχίζα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 34-36. Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν τα πρώτα 20 λεπτά έχοντας 0/13 τρίποντα (!), όντες απελπιστικά άστοχοι πίσω από τα 6.75.

Κυριάρχησαν, όμως, στο δίποντο έχοντας 57% έναντι 55% των φιλοξενούμενων, αλλά και στα ριμπάουντ (21 έναντι 19).

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Χαντς να πρωταγωνιστεί από πλευράς Περιστερίου, ενώ ο Χάρισον ήταν βοηθούσε σημαντικά στο σκοράρισμα. Στα μισά της τρίτης περιόδου οι «κυανοκίτρινοι» ήταν μπροστά με έναν πόντο (46-47).

Χρειάστηκαν 27 αγωνιστικά λεπτά για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ mateco να βρει το πρώτο τρίποντό του στην αναμέτρηση. Ο Φρίντρικσον ευστόχησε για το 49-49 ξεσηκώνοντας το Παλατάκι. Μάλιστα, μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή το κοντέρ έγραφε 0/17.

Ισόπαλες ήταν οι ομάδες στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Τσαϊρέλη να ευστοχεί σε βολή στο φινάλε για το 53-53.

Το παιχνίδι εξελισσόταν σε θρίλερ, μέχρι τελικής πτώσης. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την τεχνική ποινή στον πάγκο του Περιστερίου, ενώ στη συνέχεια σκόραρε ο Γκίλμορ δίνοντας προβάδισμα με τέσσερις πόντους (58-54). Το προβάδισμα δεν έμεινε για πολύ, καθώς σε δύο στιγμές αδράνειας το Περιστέρι ισοφάρισε και πάλι σε 58-58 με Ρένφρο.

Ο Δικέφαλος επέμεινε στο τρίποντο, χωρίς αντίκρισμα. Ο Φρίντρικσον ευστόχησε σε τρεις βολές, δίνοντας ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (61-58) πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Με έξι πόντους (67-61) προηγούνταν οι γηπεδούχοι, μετά το έμμεσο τρίποντο του Χάρισον.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε επί του Περιστερίου με σκορ 69-64 στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 29 Οκτωβρίου κόντρα στο Λαύριο για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-36, 53-53, 69-64


Τελευταία νέα

Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Εμπαπέ και Αλ Κελαϊφί

Σύμφωνα με την Parisien, Κίλιαν Εμπαπέ και Νασέρ Αλ Κελαϊφί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση λίγα λεπτά πριν από το...

Στην ίδια κατηγορία