Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γκαρσία σε Ρονάλντο: «Τρέξε λίγο, παίξε λίγο άμυνα»

Δημοφιλή

Ο Πάμπλο Γκαρσία παραχώρησε μία συνέντευξη σε ισπανικό ΜΜΕ, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Β να αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περίοδο που αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου μίλησε για τον Ρονάλντο Ναζάριο αλλά και για τον Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ του ζητήθηκε να τον συγκρίνει με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Ρονάλντο:

«Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι που υποφέραμε, του είπα «τρέξε λίγο, παίξε λίγο άμυνα». Του το είπα σοβαρά. Μου απάντησε: Εσύ αμύνεσαι, εγώ θα φροντίσω να βάλω το γκολ. Και έτσι έγινε. Τι να του πεις μετά! Γενικά ήταν ταπεινός και εύθυμος. Οι Βραζιλιάνοι ζουν το ποδόσφαιρο διαφορετικά, είναι πιο χαρούμενοι, δεν το αντιμετωπίζουν όπως ένας Ουρουγουανός ή ένας Αργεντινός. Το αντιμετωπίζε πάντα με χαλαρότητα και χαρά, ήταν πάντα χαρούμενος, εκτός από τις φορές που ήταν τραυματίας φυσικά».

Για το αν θυμάται έντονα κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό από τη θητεία του στη Ρεάλ:

«Η ταπεινότητα του Ζιντάν, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Είχε τρομερή ταπεινοφροσύνη, ήταν ο πιο ταπεινός από όλους μας. Πάντα θα το θυμάμαι αυτό. Ο Ρονάλντο ήταν ταπεινός επίσης, όπως και ο Ραούλ. Δούλευε πολύ σκληρά, ήταν ο πρώτος που έφτανε στην προπόνηση και ο τελευταίος που έφευγε, φοβερός επαγγελματίας. Αυτό ήταν που τράβηξε την προσοχή μου. Θυμάμαι επίσης στη Μίλαν και ενώ ήταν 37 ή 38 ετών, ο Μαλντίνι έπαιζε Κυριακή και τη Δευτέρα έκανε βάρη στο γυμναστήριο και έτρεχε σαν κάποιος που δεν είχε παίξει την προηγούμενη ημέρα».

Για το ποιος εκ των Ζιντάν, Γκουαρντιόλα είναι καλύτερος προπονητής:

«Σε καθημερινή βάση, δεν μπορώ να το ξέρω, δεν δούλεψα με κανέναν από τους δύο. Ο Γκουαρδιόλα είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Σε όλες τις ομάδες παίζει όπως θέλει και κατακτά τίτλους. Κέρδισε τίτλους και ο Ζιντάν βέβαια. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν, αλλά βλέπεις το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες τους. Επιλέξτε όποιον θέλετε. Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις».


Τελευταία νέα

Ντέρμπι Σίτι-Γιουνάιτεντ για τον Μανδά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ιταλία τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται για τον Χρήστο Μανδά. Ο...

Στην ίδια κατηγορία